Hublot i Takaši Murakami predstavljaju 13 jedinstvenih časovnika i NFT-ova

Hublot i Takaši Murakami lansirali su trinaest novih NFT-a i trinaest jedinstvenih časovnika na ekskluzivnom događaju Glass House u Njujorku.

Ovi jedinstveni NFT-ovi inspirisani su japanskim video igricama iz 1970-ih, kao i Classic Fusion Takashi Murakami All Black, prvom saradnjom između švajcarskog časovničara i Takaši Murakamija lansiranom u januaru 2021.

NFT-ovi su povezani sa ograničenim izdanjem od 13 novih i jedinstvenih Classic Fusion satova koji će biti predstavljeni na sajmu Watches & Wonders 2023 u Ženevi. Dvanaest od ovih satova biće dostupno za kupovinu isključivo online, kojima mogu pristupiti samo vlasnici najmanje jednog od 324 NFT-a koji su lansirani u aprilu 2022. kao deo treće saradnje između brenda Hublot i Takaši Murakamija.

Ovih 324 NFT-a su prvobitno bili ponuđeni vlasnicima jednog od dva modela satova Hublot x Takashi Murakami (Classic Fusion Takashi Murakami All Black & Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow), pre nego što im je dozvoljeno da budu razmenjeni na NFT platformi za trgovanje, OpenSea. Svaki kupac koji bude imao sreće da kupi jedan od 12 novih jedinstvenih satova dobiće odgovarajući ekskluzivni NFT.

13. sat kolekcije Hublot i Takaši Murakami, predstavljen u Njujorku, je Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow. Ovaj sat reinterpretira prepoznatljivi amblem Takaši Murakamija: nasmejani cvet. Ovde 12 latica cveta formira savršen gradijent rubina, safira, ametista, cavorita i topaza. Zahvaljujući sistemu kugličnih ležajeva koji su razvili Hublot inženjeri, latice stvaraju spektakl boja dok se okreću oko ose sa svakim pokretom. Središte nasmejanog cveta postavljeno je na vrh safirnog stakla kako bi se stvorio trodimenzionalni efekat. Dvanaest drugih referenci podsećaju na glavni cvet i predstavljaju jednu od latica. Dvanaest referenci za dvanaest sati na brojčaniku i dvanaest NFT-ova.

Tokom perioda od godinu dana, kolekcionari će imati priliku da trguju sa dvanaest NFT-ova na OpenSea platformi. U aprilu 2024. godine, na kraju ovog perioda, samo kolekcionar koji je uspeo da prikupi svih 12 novih jedinstvenih NFT-ova imaće pravo da kupi trinaesti i najtraženiji sat: Classic Fusion Takashi Murakami Black Ceramic Rainbow. Ako nijedna osoba nije uspela da prikupi svih dvanaest NFT-ova, Hublot će prodati sat na aukciji kako bi prikupio sredstva u dobrotvorne svrhe.

Luxury Experience