Hublot i Scuderia Ferrari predstavljaju jedinstvene časovnike

Godišnjice su povodi za veliko slavlje, a Hublot brend je odlučio da obeleži 1000. Grand Prix Scuderia Ferrari, specijalnim izdanjem svog Big Bang modela…

Ove godine, obeležava se i sedamdeseta godišnjica Formula 1 Svetskog šampionata, i uz ovu saradnju, Hublot se nada da će akcentovati Scuderia Ferrari kao jedini tim koji je učestvovao u svakom Svetskom šampionatu Formule 1 otkako je ovo takmičenje osnovano 1950.godine. I dok veze Ferrari brenda i Formule 1 idu mnogo dalje od jednog veka, veza sa Hublot brendom ide skoro deset godina unazad, kada su dva velikana po prvi put počela da kreiraju časovnike inspirisane performansama profesionalnih trkačkih automobila.

“Od 2011.godine, Hublot brend je blisko sarađivao sa Scuderia Ferrari, najboljim timom u istoriji moto-sporta. Sa tim na umu, odlučili smo da kreiramo omaž neverovatnoj proslavi 1000 trka na Formula 1 Grand Prix, u istoj godini kada naš brend proslavlja svoj 40.rođendan”, izjavio je Rikardo Gvadalupe, CEO Hublot brenda.

Ograničen na samo dvadeset komada za svaku od dve iteracije, ovaj model nam nudi vrhunski stil i funkcionalnost. Prva varijanta, inspirsana dramatičnim pastuvom koji je obeležje Ferarri brenda, dobila je kućište prečnika 45 mm kreirano od belog zlata, sa ispisom Limited Edition, koji je graviran sa zadnje strane kućišta. Dva promenljiva kaiša, koji se vrlo lako menjaju zahvaljujući one-click sistemu brenda, daju vam opciju Pecari kože, koja je originalno korišćena za proizvodnju vozačkih rukavica, ili Schedoni kože.

Druga varijacija ima isti prečnik od 45 mm, ali je više okrenuta budućnosti, sa kućištem koje je kreirano od unikatnog karbonsko-keramičkog materijala, koji su zajedno razvili timovi Hublot i Scuderia Ferrari. Ovaj materijal je odabran zbog njegove izdrživosti, zbog čega se ujedno bira za proizvodnju kočionih diskova. Ovaj model takođe dolazi sa dva kaiša, pri čemu je jedan Schedoni koža, dok je drugi tkani model kreiran od SuperFabric® materijala.

Oba modela u sebi nose Hublot Unico Manufacture mehanizam, izrađen sa istom preciznošću koju možemo videti u najfinijim motorima, a koji u sebi integriše leteći hronograf i rezervu energije u trajanju od 72 sata. Cena ovih modela je 52.600 dolara.