Hublot časovnik posvećen afričkim nosorozima

Samo 100 najnovijih humanitarnih časovnika će biti dostupno za kupovinu…

Slavni švajcarski brend Hublot, obnovio je svoju povezanost sa zaštitom naše prirodne sredine lansirajući svoj novi časovnik, koji će biti predstavljen u partnerstvu sa Kevinom Pitersenom i njegovom organizacijom Save Our Rhinos Africa India (SORAI). Prema procenama, tokom proteklih deset godina, dve trećine populacije nosoroga iz južnoafričkog Kruger Nacionalnog parka ubijeno je od strane lovokradica, te je samo oko 500 crnih nosoroga i dalje u životu.

Dugotrajni napori su do prošle godine uspeli da zaustave rast ubijanja nevinih životinja, ali je zatvaranje granica zbog sprečavanja širenja Covid-19 dovelo do ogromnog pada u broju stranih poseta, što je zauzvrat dovelo do manjeg broja rendžera i dalo lovokradicama priliku da slobodno šetkaju okolo, preteći postojanju svih životinja.

Smanjen broj turista takođe je smanjio i prihode ove zemlje, što je dovelo do smanjenja budžeta organizacija za zaštitu životne sredine, koje se moraju osloniti na privatne donacije i globalnu svest kako bi istrajale u svojoj misiji, a Hublot želi da im pomogne u tome lansirajući SORAI časovnik. Partnerstvo sa Kevinom Pitersenom i SORAI organizacijom već je izrodilo jedan model, dok ovaj poslednji utvrđuje njihov zajednički cilj zaštite ugroženih vrsti nosoroga.

Najnovije izdanje će biti zapravo nova edicija klasičnog Big Bang Unico modela, sa više iteracija. Najnoviji model ograničenog izdanja, Big Bang Unico SORAI inspirisan je prirodnim bojama Južne Afrike tokom leta, pa je dobio kućište od keramike u zelenoj boji, sa zelenim, kamuflažnim kaišem. Uz ikonični Unico mehanizam, SORAI časovnik dobio je poleđinu od safirnog kristala sa SORAI logoom i aplikaciju nosoroga na poziciji 9 sati.

Samos to ovakvih časovnika će biti predstavljeno, a značajni deo profita od prodaje biće doniran direktno Care for Wild organizaciji. Podržani od strane SORAI, Care For Wild je najveće skrovište nosoroga u svetu i posvećeno je njihovom spašavanju, rehabilitaciji i nezi. Na kraju, možemo još reći da ovaj časovnik košta 28.055 dolara.