Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin: Prvi sat napravljen od recikliranih kapsula i taloga kafe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)

Hublot i Nespresso kreirali su prvi sat na svetu napravljen od korišćenih aluminijumskih kapsula i taloga kafe.

Nije ništa novo da Hublot dosledno i uporno pomera granice horološkog inženjeringa. Njegovo stalno eksperimentisanje sa jedinstvenim materijalima i tehnologijama povremeno je „rađalo“ avangardne satove koji se ističu u svojim kategorijama.

Sada se švajcarska kompanija udružuje sa brendom Nespresso kako bi predstavili novi sat ograničenog izdanja serije Big Bang koji se fokusira na reciklažu i cirkularnu ekonomiju.

Poslednjih sedam godina, Nespresso se udružio sa poznatim švajcarskim brendovima kroz svoju inicijativu „Second Life“, sa ciljem da pronađe načine za pravljenje novih proizvoda od korišćenih aluminijumskih kapsula koje sadrže kafu. Novi Hublot sat je deo iste inicijative. Nazvan Big Bang Unico Nespresso Origin, to je prvi časovnik na svetu napravljen od recikliranih aluminijumskih Nespresso kapsula i taloga kafe.

Nespresso brend je na časovniku diskretno prikazan. Čuveni simbol N ugraviran na krunu je jedino pominjanje brenda, dok je zelena nijansa sata ograničenog izdanja inspirisana Master Origins Peru Organic Nespresso kapsulama.

Napravljeno od recikliranog aluminijuma, kućište od 42 mm je eloksirano u živoj zelenoj boji, a zatim je završeno satenskim i poliranim tretmanom. Kućište je napravljeno od eko-titanijuma, što dodatno doprinosi ekološkoj akreditaciji sata.

Ekološki sat dolazi sa dve trake koje su takođe napravljene od recikliranih materijala. Hublot je vešto umešao sastojke da bi napravio i gumeni i tkani kaiš. Da bi kreirao kaiš od tkanine, Hublot je sarađivao sa SingTek, jednim od Nespresso partnera, koji od taloga kafe pravi tkaninu pod nazivom Scafe. Kaiš je napravljen od 100% recikliranog materijala koji se sastoji od 5% zrna kafe i 95% recikliranog poliestera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hublot (@hublot)

Gumeni kaiš je napravljen spajanjem 4,1% taloga kafe, 8,2% reciklirane bele gume i uobičajene Hublot formule, dok poseduje patentirani Hublot sistem promene jednim klikom koji vam omogućava da promenite kaiševe za nekoliko sekundi. 

Sat je rezultat jednogodišnjeg istraživanja i razvoja kompanija Hublot i Nespresso. Tokom ovog vremena, dve kompanije su blisko sarađivale kako bi postigle savršenu harmoniju boja u sedam različitih materijala koji čine sat. Od kućišta do kaiševa, boje su morale da budu ujednačene i konzistentne, a stručnost brenda Hublot je bila ključna u postizanju ovog cilja.

Big Bang Unico Nespresso Origin pokreće automatski mehanizam HUB1280 Unico. Kao model ograničenog izdanja, samo 200 primeraka biće dostupno za prodaju po ceni od 25.200 evra.

Za više informacija o novom eko satu možete posetiti sajt brenda Hublot.

Luxury Experience