Hermes oduševljava svojom novom linijom časovnika

Iako je Hermes brend dugi niz godina poznat po svojim brojčanicima, na nekim od svojih kompleksnijih kreacija su sarađivali sa specijalistima...

Na listi tih komplikovanih modela nalaze se i oni skeletonizovani, koji su po prvi put lansirani 2010.godine, sa Arceau Squelette kao prvi časovnikom. Ipak, Slim d'Hermes Squelette Lune časovnik sa prečnikom od 39.5 mm dobio je sasvim drugačiju priču: njegov skeletonizovani brojčanik proizveo je sam brend u svom časovničarskom sedištu, Les Ateliers d'Hermes Horloger u Švajcarskoj. Ultra tanki mehanizam koji se nalazi u ovom časovniku, H1950, nastao je kao delo elitnog proizvođača, Vaucher.

Dizajni poput ovog sami po sebi su zaista lagani na ručnom zglobu, ali, Squelette Lune sa cenom od 20.500 dolara ide korak dalje, zahvlajujući brojčaniku koji je kreiran od ultra laganog crnog titanijuma i mat i sjajnim finišima. Narukvica i poleđina kućišta kreirani su od istog materijala, dok je njegova baza kreirana od 950 platine, a korona od belog zlata.

Opruge od rubina smeštene između pozicija 11 i 12 sati daju dašak boje čitavoj ovoj priči, zajedno sa plavim kazaljkama koje su dobile PVD oblogu zarad čitljivosti. Unutrašnji deo kaiša je oker boje, dok dizajn časovnika kompletira prikaz faze meseca smešten na poziciji šest sati.

Kao i uvek do sada, Hermes je ovaj svoj poduhvat izveo sa maksimalnim stilom...