Hermes džepni sat za moderno doba

Hermes je sarađivao sa britanskim umetnikom, Alis Širli, kako bi zajedno predstavljali floru i faunu na ikoničnim ešarpama od 2012.godine…

Francuski luksuzni brend naveo je umetnicu da kreira sopstveni motiv faune vuka koji zavija, za njihov Arceau Awoooo ručni sat predstavljen prošle godine, što je praćeno Arceau Into the Canadian Wild parom časovnika, koji su predstavljeni početkom ove godine, u čast 150.rođendana Kanade. Sada, partnerstvo između umetnice i veličanstvenog brenda iznedrilo je treći plod njihove saradnje u formi Arceau Pocket Aaaaarh! Minute Repeater. Unikatni mehanički džepni sat kombinuje intrigantne komplikacije minutnog repetoira i turbijona, ali je svakako njegov glavni akcenat jarko obojeni poklopac, koji je u celosti prekriven kompleksnim kožnm mozaikom koji je dizajnirala čuvena umetnica.

Poklopac džepnog sata i njegov živahni motiv Tiranosaurusa Reksa napravljeni su upotrebom na hiljade individualnih fragmenata kože koji su posebno bojeni i istanjeni do samo 0.5 mm debljine. Potom, svi komadi se ručno nanose na emajliranu površinu, zajedno sa predivnim Grand Feu emajliranim okom. Drugi dizajnerski elementi džepnog sata poprilično su jednostavni.

Kućište prečnika 48 mm kreirano je od belog zlata sa poliranim završnim detaljima, a poseduje samo jedan žičani lug za koji je zakačen kožni kaiš. Ispod intrigantnog poklopca nalazi se čisto beli brojčanik, sa otvorom na poziciji šest sati, gde svoje msto pronalazi leteći turbijon. Džepni sat pokreće manufacture H1924 automatski turbijonski mehanizam sa minutnim repetoirom, koji nudi rezervu energije u trajanju od 90 sati.

Ukoliko se zagledate, videćete da je mehanizam takođe prilagođen kako bi ispratio temu dinosaurusa. Mostovi su otvoreni, dok se T-Rex silueta može primetiti na mostu opruge. Na kraju, ostalo je još da naglasimo činjenicu da je ovaj model kreiran kao unikat, a njegova cena je 338.000 dolara.

Foto: David Marchon