Hamilton predstavlja dva savršena časovnika za ljubitelje naučne fantastike

Više slika

Više slika

U saradnji koja premošćuje jaz između filmske umetnosti i hronološke preciznosti, Hamilton je predstavio dva časovnika inspirisana veoma očekivanim filmom "Dune: Drugi Deo", reditelja Denisa Vilneva...

Ova saradnja obeležava fascinantno ukrštanje pripovedanja i zanatskog umeća, stvarajući časovnike koji nisu samo aksesoari već komadi filmske istorije koje možete nositi na svom zglobu. Narativ ove saradnje počeo je kada su Vilnev i njegov majstor za rekvizite, Dag Harloker, zamislili sat koji bi rezonovao sa nadzemaljskim duhom Arakisa, pustinjske planete u srcu sage "Dune". Hamilton, sa svojom bogatom istorijom pojavljivanja u preko 500 filmova, bio je prirodan izbor za ovu nameru. Rezultat ove saradnje bio je konceptualni "Pustinjski Sat", rekvizit dizajniran ekskluzivno za autohtone stanovnike Arakisa, Fremene. Iako ovaj određeni sat ostaje unutar fiktivnog univerzuma, inspirisao je dva limitirana izdanja koji donose deo Arakisa na našu Zemlju.

Prvi od njih je Ventura XXL Bright Dune Limited Edition. Ovaj analogni sat sa kvarcnim mehanizmom  pokazuje mistiku Arakisa plavim linijama na crnom brojčaniku koje ne samo da referišu na ikonične plave oči Fremena već se i osvetljavaju na dodir dugmeta, imitirajući sjaj arakijske noći. Ovaj sat smešten je u crni PVD-presvučeni nerđajući čelik, ima impresivnih 52mm u prečniku, što čini hrabar izbor.

Njegov pandan, Ventura Edge Dune Limited Edition, bira digitalni pristup. Sa svetlucavim plavim LED ekranom postavljenim na pozadinu reljefnih elemenata dizajniranih da odjekuju estetikom filmskog rekvizita, ovaj sat takođe ima crno PVD-presvučeno kućište. Njegov dizajn je omaž digitalnom dobu dok ostaje veran futurističkoj viziji filma.

Svaki model je predstavljen u posebnom komemorativnom pakovanju inspirisanom drugim delom filma, čineći ih kolekcionarskim predmetima koliko i funkcionalnim satovima. Ventura XXL Bright je dostupan u limitiranom tiražu od 3.000 komada, po ceni od 1.750 dolara, dok je Ventura Edge još ekskluzivniji, sa samo 2.000 komada dostupnih po ceni od 2.500 dolara svaki.

Učešće Hamiltona u filmskoj industriji je legendarno, sa njegovim satovima koji igraju ključne uloge u filmovima poput "Interstellar", "Ljudi u Crnom" i "Live and Let Die". Brendov pohod u svet "Dune" je nastavak ove baštine, spajajući fantastične elemente Herbertovog univerzuma sa Hamiltonovim inovativnim dizajnom i tehnologijom.

Satovi "Dune" su više od običnih čuvara vremena; oni su testament Hamiltonovoj sposobnosti da prevaziđe tradicionalne granice satova, zalazeći u oblast pripovedanja i filma. Oni pružaju fanovima franšize, kao i ljubiteljima satova, opipljivu vezu sa epskom sagom "Dune", pozivajući nosioce da nose deo ovog prostranog univerzuma na svojim zglobovima.

Dok se premijera drugog dela filma približava, ovi satovi stoje kao svetionik saradnje između svetova filma i hronologije, slaveći umetnost i viziju koje definišu oba polja. Bez obzira da li ste fan filma "Dune", ljubitelj satova ili neko ko ceni spoj dizajna i pripovedanja, ovi satovi nude jedinstvenu priliku da posedujete deo filmske i hronološke istorije.

Luxury Experience