Gucci predstavlja redizajnirane Dive satove imajući na umu održivost

Modna kuća Gucci nastavlja put ka održivosti novom linijom Dive satova napravljenih od bioloških materijala.

Razigrani, praktični i potpuno individualni, Gucci Dive satovi predstavljaju jedinstveni duh italijanske modne kuće. Sada, sa 100% recikliranim čelikom, gumom na biološkoj bazi i četiri zabavne boje, Gucci se fokusira na održivost sa sportskim satovima, kombinujući klasične i savremene elemente.

Dok su klasične iteracije napravljene od tkanine, gume i čelika, biološke kolege luksuzne kuće imaju gumenu plastiku kao glavni materijal, a reciklirani čelik se koristi za krunu, kopču i zadnji deo kućišta. Reč „plastika“ može odbiti kupce koji su ekološki orijentisani, ali plastika koja se koristi za Dive satove se dobija iz obnovljivih i prirodnih izvora. Najmanje 65 posto kućišta izrađeno je od ekoloških materijala, kao i 46 posto kaiša.

Što se tiče tehničkih karakteristika, sat je vodootporan do 200 metara i radi uz pomoć automatskog mehanizma. Antirefleksni premaz prekriva safirno staklo za optimalnu vidljivost. Ali da biste odredili vreme, moraćete da gledate u zvezde. U skladu sa čudnom prirodom brenda Gucci, umesto tradicionalnih brojeva, Gucci dodaje zvezde, pčele i isprepleteni „GG“ kako bi stvari bile lagane i hirovite. Kreativna upotreba pčele i kultnih simbola brenda Gucci deluje kao simbol jedinstva mode i časovničarstva.

Dive dolazi u maloj seriji boja živahnijih od prethodnih kolekcija brenda. Svaka boja oblaže kaiš i brojčanik sata sa zlatnim akcentima koji se pojavljuju na brojčaniku. Gucci logo ugraviran je na zadnjem delu kućišta, kopči i kruni sata.

Iako su održivost i moderan dizajn najvidljivije karakteristike Gucci Dive Bio-Based modela, kućište prečnika 40 mm, prozirni brojčanici u boji, kapacitet rezerve snage 38 sati i vodootpornost od 200 metara su neke od suptilnijih, ali ipak impresivne karakteristike ovih satova.

Luxury Experience