Grand Lady Kalla – sat koji se može nositi na više načina

Od svog osnivanja 1755. godine, Vacheron Constantin je negovao duboku vezu sa ženama, preplićući eleganciju, kreativnost i majstorsko umeće.

Krenuvši na putovanje horološke izuzetnosti, brend je dosledno pomerao granice Haute Joaillerie. Sada, 2024. godine, Vacheron Constantin predstavlja Grand Lady Kalla, blistav sat koji odaje počast svom bogatom nasleđu istovremeno prihvatajući savremenu senzibilnost.

Crpeći inspiraciju iz kultne serije Kalla, koja vodi poreklo od revolucionarne Kaliste iz 1979. godine, Grand Lady Kalla predstavlja vrhunac luksuza i inovacija. Sa preko 46 karata isključivo smaragdno brušenih dijamanata koje su pedantno postavili virtuozni majstori, ovo remek-delo predstavlja primer neuporedive kreativne slobode i stručnosti Vacheron Constantin brenda.

Nasleđe raskoši i inovacije koje je ustanovila Kalista 1979. godine, jedinstvena kreacija ukrašena sa 130 karata dijamanata, nastavlja da inspiriše sledeće generacije. Lady Kalla, predstavljena 1980. godine, očarala je entuzijaste svojim dizajnom koji oduzima dah, izrađenim od 18-karatnog žutog zlata i ukrašenim sa 108 smaragdno brušenih dijamanata. Ova bezvremenska kreacija izazvala je istoimenu kolekciju slavnu po svojoj jedinstvenoj lepoti, o čemu govore priznanja kao što je nagrada Jewellery Watch na prestižnoj Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2001. godine.

U 2010. godini, obeležavajući 30. godišnjicu Lady Kalla, Vacheron Constantin je predstavio Lady Kalla Flamme, blistavu počast koja sija sjajem dijamanata sa 57 faseta i predstavlja inovativni rez plamena, koji je odobrio Američki Gemološki institut.

Sa Grand Lady Kalla, brend kreće u novo poglavlje elegancije i sofisticiranosti. Od početne skice do završnog lakiranja, svaki aspekt ovog sata odiše superlativima. Pedantno izrađena sa preko 131 dijamantom odabranim zbog svog neuporedivog kvaliteta, jasnoće i sjaja, Grand Lady Kalla predstavlja primer izuzetnosti u svakom detalju.

Umetnost majstora proteže se dalje od samog časovnika do prateće ogrlice i zadivljujuće fuzije oniksa, dijamanata i Akoya bisera. Ovo remek-delo koje se može transformisati, ukrašeno centralnim kamenom sa sertifikatom GIA, otelotvoruje harmoničan spoj šarma Art Deco i savremenog duha.

Svestranost leži u srcu Grand Lady Kalla, nudeći četiri različite opcije za nošenje koje neprimetno prelaze sa zgloba na dekolte. Transformativna priroda ovog časovnika odražava tradiciju inovacija brenda podsećajući na ženske satove sa priveskom iz prošlog veka, koji su bili i broševi.

Prihvatajući duh modernosti, Grand Lady Kalla se bez napora prilagođava savremenim stilskim preferencijama. Dizajniran za jednostavnu transformaciju bez potrebe za alatima, ovaj izuzetni sat poziva korisnike da se prepuste bezvremenskoj privlačnosti zaostavštine Vacheron Constantin.

Luxury Experience