Girard-Perregaux predstavlja novo remek delo

Tokom prošlogodišnje SIHH izložbe, časovničarski brend, Girard-Perregaux osvežio je svoju klasičnu i sportsku Laureato liniju, predstavljajući novu Laureato Absolute kolekciju…

Krajem prošle godine, slavni brend debitovao je sa modelom ograničenog izdanja, Laureato Absolute Rock – prvim proizvodnim modelom koji u sebi sadrži revolucionarni Carbon Glass materijal. Za ovu godinu, Girard-Perregaux ima još jedan veličanstveni trik u svom rukavu, koji je takođe tematski vezan za pojam transparencije.

Nazvan Laureato Absolute Light, najnoviji časovnik ovog brenda ima kućište prečnika 44 mm, sa debiljnom od 11.5 mm, koje je kreirano upotrebom kombinacije safira i titanijuma. Prozirnost je postignuta iz više uglova upotrebom safira za kućište, što časovniku daje neverovatno privlačnu estetiku. Pored toga, materijali ovaj časovnik čine zaista laganim, nudeći neverovatni komfor vašem ručnom zglobu.

Proizrnost kućišta je nastavljena na otvorenom brojčaniku modela, koji nudi nesmetani pogled na skeletonizovani GP01800 mehanizam, koji radi pri frekvenciji od 4 Hz i nudi rezervu energije od 54 časa. Antracitni mostovi sa NAC tretmanom i glavni deo mehanizma sadrže četiri različita završna detalja. Moderna tema časovnika je dalje ispraćena kaišem koji je kreiran od gume, a koji je neprimetno integriše sa njegovim dizajnom.

Za sada, još uvek nema reči o ceni ovog modela, ali znamo da će samo 88 primeraka biti dostupno za kupovinu.