Girard-Perregaux oduševljava svet inovativnim Laureato Absolute 8Tech

Više slika

Više slika

Od trenutka kada je 2019. godine predstavila ultra-modernu kolekciju Laureato Absolute, kompanija Girard-Perregaux neprestano istražuje inovativne materijale…

Novi dodatak kolekciji, Laureato Absolute 8Tech, poslednji je u nizu Laureato Absolute modela i koristi akumulirano znanje kompanije. Upotrebljavajući revolucionarnu tehniku nazvanu 8Tech, kućište je sačinjeno od osmougaonih karbonskih delova, stvarajući nasumični strukturni uzorak. Laureato Absolute još jednom pokazuje sposobnost kompanije Girard-Perregaux da optimizuje avangardne materijale sa zadivljujućim efektom.

Večno inovativni

Kada je prvi Laureato predstavljen 1975. godine, vešto se uklopio u duh vremena u oblasti časovničarstva sedamdesetih. Pojava kvarcnih mehanizama je navela mnoge da postave pitanje o relevantnosti mehaničkih satova kada su baterijski satovi nudili takvu neverovatnu preciznost. Takođe, kupci su cenili stil sportskih modela sa integrisanim narukvicama koje su izgledale podjednako dobro uz farmerke, kao i uz koktel odeću.

Girard-Perregaux, Manufaktura poznata po svom inovativnom duhu, bila je na čelu tehnologije kvarca. U stvari, kompanija je predstavila frekvenciju od 32.768 Hz, koja je kasnije postala univerzalni standard za kvarcne satove. Na kraju, mehanički sat je doživeo renesansu i danas je izuzetno cenjen među ljubiteljima vrhunskih časovnika. Laureato je prvi model sa integrisanom narukvicom koji nosi dizajn i mehanizam napravljen od strane same kompanije, od samog početka.

Majstorska igra kontrasta

Stilizacija Laureato satova vešto spaja komponente različitih oblika. Od početka, model je dizajniran interno. Ima osmougaonu lunetu, postavljenu iznad okruglog postolja, koje se zauzvrat oslanja na kutiju oblika bureta. Dok se ovi različiti oblici postavljaju jedan pored drugog, oni se harmonično sjedinjuju.

Laureato Absolute – materijali visokih performansi

Manufaktura brenda je 2019.godine predstavila novu verziju klasičnog modela iz 1975, Laureato Absolute. Deljenjem istih genetskih kodova kao i Laureato, kolekcija Laureato Absolute donosi avangardni dizajn svakom modelu, dajući im izrazito sportski izgled.

Od pojave Laureato Absolute, kompanija Girard-Perregaux je više puta koristila raznovrsne revolucionarne materijale, uključujući metalizirani safirni kristal, karbonsko staklo i legure gume. Sada, slavni brend nastavlja ovu filozofiju sa novim modelom, Laureato Absolute 8Tech, satom smeštenim u kompozit ugljenika i titanijuma, napravljen inovativnim i jedinstvenim procesom.

Sreća za neke

Zahvaljujući svojoj visokotehnološkoj konstrukciji, Laureato Absolute 8Tech model prepoznatljiv je po svojoj veličini na zglobu, istovremeno ostajući neverovatno lagan. Njegova izuzetno lagana masa pruža izvanrednu udobnost nošenja, karakteristiku koja ga čini idealnim pratiocem za svaki dan.

Materijal kućišta se sastoji od unidirekcionih, nepletivih i preimpregniranih karbonskih vlakana, kombinovanih sa laganim titanijumskim prahom kako bi se formirali izuzetno tanki slojevi, debljine samo 0,05 mm. Ovi slojevi se preklapaju jedan na drugi, pri čemu je svaki orijentisan na drugačiji način kako bi formirali "stapove" koji se zatim seku u osmougao, što je prvi put u industriji.

Osmougaoni oblici se postavljaju u kalup i izloženi su toploti i ekstremnom pritisku. Nakon toga, komponente kućišta, uključujući i lunetu, se obrađuju iz materijala, a potom se ručno dorađuju. Ova jedinstvena tehnika daje kućištu sjajan izgled.

Iako bi Girard-Perregaux mogao da stvori okrugle oblike, osmougaon oblik je blizak srcu kompanije, jer je postao potpis brenda od trenutka kada je prvi Laureato predstavljen 1975. godine. Osim toga, osmougaon oblik sa osam strana je simbol sreće za milijarde ljudi.

Pet puta lakši od čelika, ali sa sličnom čvrstoćom i krutošću, materijal kućišta visoke tehnologije pruža ubedljive argumente za izbor. Zanimljivo, ima talasast izgled, podsećajući na Damask čelik.

Dijalog sačinjen od kontrasta

Sandvič-metod je korišćen za izradu brojčanika. Gornja površina je peskirana i ima gradijentnu sivu završnicu, odražavajući tonove kućišta i lunete. Donji sloj je napravljen od titanijuma petog razreda, i delimično je otkriven kroz niz otvora na gornjoj površini. Ovi otvori sa streličastim vrhom služe kao indeksi, dok pravougaone oznake postavljene uz ivice sadrže fluorescentnu obradu koja pruža belu svetlost u uslovima smanjenog osvetljenja.

Brojčanik ima tri peskirana hronometarska podbrojača i prikaz datuma smešten između 4 i 5 časova. Kazaljke za sate i minute u obliku batona, u sivoj titanijskoj nijansi, obložene su svetlećim materijalom. Fina centralna sekundarna kazaljka hronografa, upotrebljena zajedno sa jasnom minutnom skalom, prikazuje protekle sekunde na jasan način. Kompozicija brojčanika igra se teksturama, bojama i dubinama kako bi pružila neuporedivu čitljivost i lep, novotvoren izgled.

Ultramoderan, ali prožet tradicionalnim zanatstvom

Laureato Absolute 8Tech je opremljen manufakturnim mehanizmom, automatskim kalibrom GP03300-1058. Dimljeni safirni kristal pozicioniran na zadnjoj strani sata sledi iste monohromatske tonove koji se koriste i na kućištu i luneti. Mehanizam se sastoji od 419 komponenti i karakteriše ga izuzetno finiširanje, uključujući Côtes de Genève, facetiranje i ravno brušenje, čime se prenose tradicionalne veštine koje slavni brend praktikuje od 1791. godine.

Optimalno pristajanje na zglobu

Laureato 8Tech je predstavljen sa crnom gumiranom narukvicom koja ima izgled tkanine i sadrži sivu kontrast. Zadržavajući Laureato tradiciju, narukvica je integrisana u kućište, karakteristika koja pruža izvanrednu udobnost nošenja. Narukvica je uparena sa presavijajućom titanijskom kopčom sa crnim PVD tretmanom koja takođe sadrži sistem za mikro podešavanje, omogućavajući nosiocu da precizno podesi veličinu narukvice, pružajući optimalno pristajanje na zglobu.

Model će biti dostupan širom sveta kod svih ovlašćenih prodavaca Girard-Perregaux od oktobra 2023. godine.

Luxury Experience