Girard-Perregaux Laureato Chronograph Ti49 sleteo na teritoriju titanijuma

Prošlog meseca, Girard-Perregaux je otvorio novo poglavlje u evoluciji svog legendarnog sata Laureato lansiranjem Laureato Chronograph Ti49.

Ovaj najnoviji model neprimetno spaja prepoznatljiv dizajn Laureato sa savremenom privlačnošću titanijuma, obeležavajući značajnu prekretnicu u istoriji brenda.

Laureato Chronograph Ti49 je svedočanstvo Girard-Perregaux posvećenosti pomeranju granica tradicionalne izrade. Ovo je prvi put da je cenjeni brend ugradio titanijum u klasičnu Laureato referencu, pokazujući posvećenost prihvatanju najsavremenijih materijala, dok ostaje veran svom bogatom nasleđu.

Putovanje titanijuma, od njegovog otkrića do njegove istaknutosti u modernom časovničarstvu, paralelno je sa pričom o samoj kući Girard-Perregaux. Ostavši siroče u mladosti, Žan-Fransoa Baute, osnivač Girard-Perregaux kompanije, započeo je šegrtovanje koje je postavilo osnovu za njegovu slavnu karijeru u proizvodnji satova. Slično, iste godine, kada je Baute potpisao svoj sat, engleski sveštenik Vilijam Gregor otkrio je titanijum u Kornvolu u Engleskoj, postavljajući scenu za eventualni uspon tog metala.

Titanijum 5 stepena, čudo modernog inženjeringa, nudi savršenu sinergiju snage, lakoće i izdržljivosti. Sastavljen od skoro 90% titanijuma, 6% aluminijuma i 4% vanadijuma, sa tragovima gvožđa i kiseonika, titanijum stepena 5 se može pohvaliti izuzetnim svojstvima kao što su otpornost na koroziju, hipoalergenost i sposobnost poliranja do brilijantne završne obrade. Ovi atributi ga čine idealnim izborom za izradu finih časovnika, kao što je Laureato Chronograph Ti49.

Laureato Chronograph Ti49 ima kućište od 42 mm koje otelotvoruje ikonični jezik dizajna originalnog Laureato modela predstavljenog 1975. Intrigantna međusobna igra uglova i faseta, naglašena upotrebom titanijuma, stvara očaravajuće vizuelno iskustvo koje hvata suštinu modernog luksuza.

Pažnja posvećena detaljima Girard-Perregaux proteže se i na brojčaniku Laureato Chronograph Ti49. Ukrašen Clous de Paris uzorkom i upotpunjen sivim PVD-tretiranim kazaljkama i indeksima, brojčanik odiše sofisticiranošću i elegancijom. Tri brojača u obliku puževa i prikaz datuma poboljšavaju funkcionalnost časovnika, obezbeđujući i stil i funkcionalnost.

U srcu Laureato Chronograph Ti49 je Manufacture Calibre GP03300, mehanizam sa samonavijanjem koji se sastoji od 419 komponenti. Pedantno završen raznim dekorativnim tehnikama, uključujući „Cotes de Geneve“, kružni zrnasti sloj i satensku završnu obradu, mehanizam predstavlja primer posvećenosti izuzetnosti u izradi satova luksuznog brenda Girard-Perregaux.

Lansiranje Laureato Chronograph Ti49 nije samo proslava Girard-Perregaux nasleđa, već i počast duhu istraživanja i inovacija koji pokreće i brend i svet horologije napred. Kao što su Žan-Fransoa i Vilijam Gregor pokazali u svojoj potrazi za znanjem i otkrićima, uspeh se ne postiže mirovanjem, već usuđivanjem da se upusti u nepoznatu teritoriju.

Luxury Experience