Girard-Perregaux lansira novi časovnik specijalnog izdanja

Girard-Perregaux brend predstavio je novu varijantu ograničenog izdanja svog Laureato Absolute sportskog časovnika, kao vid proslave lansiranja e-commerce platforme…

Nazvan Laureato Absolute Wired, ovo specijalno izdanje preuzima futuristički pristup, sa kućištem koje je proizvedeno od karbonskog stakla. Iako kućište prečnika 44 mm prati klasičnu Laureato formulu, upotreba egzotičnih, futurističkih materijala u potpunosi je transformisala ovaj časovnik. Materijal za njegovu izradu formira se spajajući naizmenične slojeve karbona i fiberglasa uz ogromni pritisak i toplotu, da bi se nakon toga finalno obradio i poprimio željeni oblik.

Čitav proces ne samo da daje ovom materijalu teksturni izgled, već ga čini neverovatno izdrživim i laganim – časovnik je težak samo 94 grama, dok je njegovo telo dobilo mat crnu mešavinu, uz bazu koja je obogaćena električno plavim sjajem.

Kako bi se savršeno uklopio uz mračnu temu časovnika, model dolazi sa pravougaonim crnim PVD titanijumskim detaljima i mat crnom poleđino takođe napravljenom od karbonskog stakla, koja je gravirana Laureato Absolute logoom.

Časovnik pokreće GP03300-1058 automatski hronografski mehanizam, koji nudi rezervu energije u trajanju od 46 sati, sa frekvencijom od 28.800 bph. Izgled ovog modela kompletira integrisani gumeni kaiš sa tekstilnim efektom, koji je snažan, fleksibilan i veoma udoban.

Sa cenom od 17.700 dolara, samo 88 primeraka ovog modela će biti napravljeno, a moći će da se kupe isključivo putem e-commerce platforme. “Uprkos istoriji dugačkoj 230 godina, Girard-Perregaux nema nameru da ostane zaglavljen u prošlosti. Zapravo, lansiranje e-prodavnice je samo jedan od mnogih poteza koje ćemo napraviti ove godine, a koji će reflektovati našu filozofiju konstantnih poboljšanja”, izjavio je CEO brenda, Patrik Pruno.