Gabrijel Koko Šanel u centru pažnje novog časovnika slavnog brenda

Više slika

Više slika

U najnovijem satu Chanel, gospođica Gabriejl Koko Šanel zauzima centralno mesto u formi dinamičnog avatara...

"Da bi bio nezamenljiv, čovek uvek mora biti drugačiji", rekla je Koko Šanel. Ovo je verovatno osećanje koje je inspirisalo Studio za kreaciju Chanel satova da stvori animirani J12 Automaton Caliber 6, prvi J12 automaton slavne kuće. Kolekcija satova Chanel Couture O’clock predstavljena je na sajmu Watches & Wonder 2024. Zvezda predstave može izgledati kao lik čuvene dizajnerke, ali su zapravo mehanika i izuzetne karakteristike sata zaslužile pohvale. Sat ukrašen dijamantima i novim mehanizmom nazvanim kalibar 6, u kojem glavnu ulogu igra Gabrijel Šanel, u svom elementu, u svom krojačkom ateljeu u ulici Cambon, zaista je neverovatan tehnički podvig.

Sve što je potrebno je jednostavan pritisak dugmeta da bi se aktiviralo ovo remek-delo sa 355 komponenti. Rezultat je ultra-talentovani genije koji oživljava na 10 sekundi i precizno seče u pažljivo sastavljenom petoslojnom dekoru koji su dizajnirali i sastavili u Chanel Watch Manufacture u Švajcarskoj. Kućište od 38mm obuhvata savršenu ravnotežu dizajna i stručnosti u izradi satova izraženu kroz izuzetne materijale i sofisticirane detalje.

Izuzetno otporna keramika u mat crnoj završnici ističe lunetu ukrašenu sa 48 blistavih dijamanata u bagetnom rezu sa crnim obrubom. Pogled na poleđinu kućišta otkriva enigmatične detalje koji, pri detaljnijem pregledu, predstavljaju odu 114-godišnjoj francuskoj kući luksuzne mode koju je 1910. godine u Parizu osnovala Koko Šanel.

Od ikonične crne boje Mademoiselle na mostovima i ploči, preko njenog zodijačkog znaka, lava i kometa, simbola detinjstva koji je uzdignut sa petokrakim balansnim točkom, sat obuhvata inspirativno putovanje. J12 Automaton Caliber 6 je prvi uniseks keramički sat kuće koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od 100 komada. Prava poslastica za merenje vremena za prave fanove Chanel.

Luxury Experience