Frederique Constant i Gvinet Paltrou

Osnovan 1988.godine od strane holandskog biznismena Petera Stasa i njegove supruge Alete Baks, Frederique Constant je relativno novi brend…

Oni su brzo nakon svog pojavljivanja postali jedan od najinteresantnijih i najpopularnijih časovničarskih brendova. Od samog početka, ova porodična kompanija fokusirala se na proizvodnju visoko kvalitetnih mehaničkih časovnika napravljenih u Švajcarskoj, sa veoma zabavnim tradicionalnim stilom. Ipak, činjenica da su oni umešani u sve faze proizvodnje, od samog začetka dizajna, pa sve do finalnog sklopa, ove časovnike čini još ekskluzivnijim.

Čak su i mehanizmi koje njihovi časovnici koriste delo njihovog brenda, a od 2004.godine, ova kompanija je razvila 19 različitih mehanizama, od kojih je svaki interesantan na svoj način. Iste godine, ovaj brend je počeo da se bavi i humanitarnim akcijama, pokazavši pritom svoju plemenitu stranu. Oni su donirali pedeset dolara od prodaje bilo kog časovnika iz njihove Ladies kolekcije različitim humanitarnim organizacijama koje su posvećene ženama i deci.

Od tada, ovaj brend je svoju posvećenost humanitarnim i plemenitim ciljevima pojačao, pa su tako pre nekoliko nedelja, predivnu glumicu i filantropa, Gvinet Platrou, proglasili ambasadorom brenda, podržavajući obrazovne programe DonorsChoose organizacije, koja finansira razne škole i decu kojoj je pomoć potrebna.

Gvinet, koja je poznata kao najveći filantrop Holivuda i koja je inspiracija za brojne ljude širom sveta, savršen je izbor za ovu porodičnu časovničarsku kompaniju. Kroz DonorsChoose organizaciju, više od dva miliona ljudi je doniralo skoro 400 miliona dolara, pomažući učenicima iz siromašnih porodica i područja koja su zahvaćena epidemijama i različitim nedaćama, da kupe potrebne knjige i školski pribor, tehnologiju i plate ekskurzije, kako bi mogli da uče i bez problema idu u korak sa svojim vršnjacima.

Frederique Constant brend objavio je da će za svaki prodati časovnik iz nove Classics Delight kolekcije dati svoj doprinos ovoj akciji. Sa savršenom kombinacijom stila, forme i elegancije, novi časovnici iz ove kolekcije odišu prefinjenošću iz kog god ugla da ih posmatrate. Oni jednostavno imaju šik dizajn, koji je pravo otelotvorenje Frederique Constant filozofije luksuza.

D.Ć.

Povezane teme