Federer je predstavio još jedan novi Rolex na Formuli 1 u Majamiju

Još jedan potpuno novi Rolex debitovao je na zglobu Rodžera Federera.

Rodžer Federer, legenda u svetu tenisa, proveo je vikend na Velikoj nagradi Formule 1 u Majamiju noseći najveće izdanje brenda ove godine: redizajnirani Rolex Cosmograph Daytona časovnik.

Za većinu proizvođača časovnika, lansiranje svakog novog modela istovremeno označava lansiranje veličanstvenih kampanja, skupocenih reklama u časopisima i na hiljade evra potrošeno na saradnje sa influenserima. Ipak, kada je reč o brendu Rolex, oni po svemu sudeći uvek koračaju svojim sopstvenim putem; kada brend lansira novi časovnik, oni ga jednostavno poklone Rodžeru Federeru i puste ga da živi svoj život i pojavljuje se na glamuroznim događajima širom sveta. 

U ponedeljak, 1. maja, na Met Gala, na zglobu teniske legende, debitovao je novi Perpetual 1908 dok je tokom vikenda 6. i 7. maja još jedna Rolex inovacija pratila Federera. Obnovljeni Rolex Cosmograph Daytona zablistao je na ruci tenisera dok je gledao NBA utakmicu Njujork Niks - Majami Hit, a takođe i na Velikoj nagradi Formule 1 u Majamiju.

Novi Daytona je ovogodišnji kamen temeljac za Rolex. Zapravo, u pitanju je model koji obeležava šezdeset godina od zvaničnog debitovanja ovog časovnika, pa je iz tog razloga podvrgnut "fejsliftingu". Zapravo, ovo je prva veća "intervencija" na ovom časovniku od 2016.godine. Najevidentnije estetske promene mogu se videti na kazaljkama i podbrojčanicima - u novom izdanju koje je Federer poneo na svom ručnom zglobu, crno-beli Panda ili Reverse Panda brojčanici dobili su veće brojčanike, što im je donelo odvažniji izgled i poboljšanu čitljivost.

Naravno, kao što je i očekivano od ovako velikog brenda, Daytona mehanizam dobio je svoja unapređenja, sadržeći tehnologiju koju je Rolex uveo u industriju u proteklih šest godina. Najveća promena je integracija onoga što Rolex naziva "Chronergy escapement", što je - prema brendu - efikasniji način rada, koji časovnicima daje duži rad bez navijanja.

Velika razlika se pojavljuje u platinastim modelima novog Daytona časovnika: po prvi put u Rolex sportskom satu, mehanizam je vidljiv kroz providnu poleđinu od safirnog kristala.

Federerova verzija novog Rolex Cosmograph Daytona neće se naći u prodavnicama do oktobra — a do tada će svi komadi verovatno već biti rezervisani od strane elitnih kupaca brenda. Da ste na mestu Rodžera Federera, ne biste morali da čekate do tada.

Luxury Experience