Fantastični časovnik italijanskog majstora mode

Octagon kolekcija sadrži šezdeset numerisanih modela ograničenog izdanja, sa cenama koje idu od 120.000 do 220.000 dolara…

Kada je dizajner Stefano Riči odlučio da kreira svoj prvi časovnik, on je svoj cilj postavio visoko – na 740 metara nadmorske visine da budemo precizniji, u brda Flurije u Švajcarskoj. Italijanski modni kreator, poznat po svojim prefinjenim florentinskim kreacijama, bio je kolekcionar visoko-kvalitetnih časovnika godinama unazad, tako da nismo bili iznenađeni kada se okrenuo brendu Vaucher, koji je poznat po kreiranju elitnih mehanizama, kako bi zajedno stvorili časovnik iz snova.

“Imali smo dobru saradnju sa brendom Vaucher, i želeli smo partnerstvo sa kompanijom koja bi mogla da nam ponudi vrhunske usluge, širom sveta”, izjavio je Filipo Riči, Stefanov sin i kreativni direktor istoimenog brenda.

Kao svoj rezultat, ova saradnja je dobila šezdeset numerisanih modela ograničenog izdanja, koja uključuju hronograf, godišnji kalendar i perpetualni kalendar. Svaki časovnik dobio je interesantnu poleđinu kućišta koja je dekorisana starinskim gravurama, koje su ručno urađene u severnoj Italiji. Deset modela sa perpetualnim kalendarom dekorisano je dijamantima, uz gravure veličanstvenih stvorenja prirode, kao što su lavovi, slon, tigar i orao, koji je ujedno maskota brenda Stefano Ricci.

Pre dve decenije, kompanija je osnovala svoj sopstveni juvelirski departman, kreirajući sve – od dugmadi za manžetne dekorisane dragim kamenjem, pa do kopči za kaiš od čistog zlata, optočenih dijamantima. “Kada smo shvatili da je našoj kolekciji potreban časovnik, bilo nam je jasno da on mora biti povezan sa našim juvelirskim odsekom”, komentarisao je Riči, dodajući da će svi modeli biti ponuđeni sa opcionim dijamantskim dekoracijama na kućištu i bazi.

Neobični oblik njihovih časovnika inspirisan je oktagonalnom geometrijom koja se može pronaći u rodnom gradu Stefana Ričija, Firenci, uključujući katedralu Santa Maria del Fiore. Časovnik, koji je postavljen na kaiš kreiran od plave krokodilske kože u hronograf varijanti, odnosno crne u modelima sa perpetualnim i godišnjim kalendarima, dolazi upakovan u kutiju obloženu kožom, sa držačem za manžetne i vrećicom za dokumenta u kojima se nalazi uputstvo za upotrebu i garancija časovnika.