Dobar vetar, mirno more i obavezno TAG Heuer Carrera Skipper Chronograph

TAG Heuer nam oduševljeno saopštava da stiže novo limitirano izdanje sata Heuer Carrera Skipper, koji je zajedničkim snagama dizajniran sa HODINKEE, najpoznatijom online platformom  za moderne i vintidž časovničarske entuzijaste.

Limitirana edicija sata koja se prodaje samo putem online HODINKEE radnje, je omaž referentnom modelu sata Heuer Carrera Skipper 7754, jednom od veoma retkih vintidž modela od kojih je, kako se pretpostavlja, trenutno na svetu ostalo samo 20-tak komada među kolekcionarima.

Legendarni model sata Heuer Carrera Skipper odabran je od strane HODINKEE platforme i zajednički dizajniran sa TAG Heuer brendom kako bi se obeležila 50-ta godišnjica  pobede slavnog skipera Emil Mosbahera na America Cup, jednom od najvećih jedriličarksih takmičenja.

Originalni Heuer Carrera Skipper 7754, poručen je lično 1967. godine od strane Džek Hojera kako bi se proslavio Mosbaherov trijumf upravljanjem na jedrilici The Intrepid. Mosbaherova odluka da koristi The Intrepid je bila veoma riskantna, zbog veoma neobičnog dizajna: poznati dizajner jahti i jedrilica Olin Stefens je odvojio krmu od kobilice kako bi poboljšao upravljanje brodom. Mosbaherov hrabar potez bio je veoma uspešan i rezultirao pobedom suparnika Dame Pattie 4-0.

Drugo ime za model 7754 je “Skipperera" jer je to jedini Skipper model sa originalnim Carrera kućištem prečnika 35 i njegovim legendarnim fasetiranim lugovima. Elementi dizajna “Skipperera” lako su uočljivi kroz živopisne boje The Intrepid broda koje su najdominantnije na odvažnim nijansama brojčanika. Svetlo zelena je karaktersitika palube, što je prema istraživanju Instituta za tehnologiju u Masačusetsu utvrđena kao najefektnija boja koja apsorbuje refleksiju sunčevih zraka, a često je ometajuća stavka za skipere tokom trke.

Smela narandžasta i tamnija nijansa zelene takođe se mogu naći na brodskim konopcima koji omogućavaju plovilu da krene napred. Tamno plavi završni detalji su svojevrstan omaž moru i nepredvidivom trkačkom kursu koji svaki mornar mora savladati u cilju dostizanja pobede.

Heuer Carrera Skipper 7754 oslanjao se na ručno podesivi hronograf kalibra Valjoux 7730, koji je bio tako modifikovan da odbrojava 5 minuta do početka regate.  Standardni Valjoux 7730 nudi tridesetominutni hronografski registar, koji je promenjen u 15- minutni za Skipper model u cilju da se prikažu trominutni čak i petominutni segmenti na brojčaniku, što je krucijalna indikacija za svakog mornara.

Heuer podržava pomorske aktivnosti još od 1950. kada je kreirao štoperice  kao i navigacijske satove, međutim Heuer Carrera Skipper bio je prvi ručni hronograf specijalno kreiran za regatu, i ti satovi su se prozvodili više od jedne decenije.

TAG Heuer Limited Edition Carrera Skipper za HODINKEE zadržao je dizajn originalnog modela 7754, prikazujući prepoznatljive tri boje u prozoru za odbrojavanja regate, s tim da je sada kalibriran u intervalima od 10 minuta, ima Carrera kućište, sa vintidž inspirisanim 39mm staklom, koji prikazuje precizne lugove svog prethodnika.

Hronograf se napaja putem Automatskog kalibra 18, kao i prikaz datuma koji se nalazi na suprotnoj strani od prozora za odbrojavanje regate, što je veza sa još jednim vintidž modelom Heuer Carrera “Dato 45”.

Samo 125 primerakaTAG Heuer Skipper Limited Edition za HODINKEE je kreirano, a cena u maloprodaji im je $5,900. Svaki sat poseduje broj limitirane edicije utisnut na poleđini safirnog kućišta.

Sat je ponudi sa tri dodatne narukvice od kojih je jedna TAG Heuer od plave kože sa utisnutim Heuer potpisom na kopči, a tu su i NATO sivi i NATO narandžasti platneni kaiš. U ponudi će biti dostupan i kaiš izrađen od tamno zelene kože.