Dior časovnici za dame modernog doba

Pre skoro deset godina, Dior je predstavio svoje umeće u svetu juvelirstva, lansirajući Haute Joaillerie časovnik – La Mini D de Dior…

Sada, slavni brend predstavlja nešto što je pogodnije za formalne događaje, predstavlja nešto manju investiciju, ali svakako ne štedi na stilu. Viktoar de Kasteljan lansira novu liniju apstraktnih časovnika sa stilom sedamdesetih, Gem Dior, koja je okarakterisana veličanstvenom privlačnoću po kojoj je čuvena kuća mode poznata. Svaka kreacija na sebi nosi komade različitog dragog kamenja inspirisane visokom modom i kreacijama gospodina Diora.

Sedam neverovatnih časovnika poseduje nepravilna, osmougaona lica, narukvice bez kopči i niz dragog kamenja, pri čemu im se u čitavoj priči pridružuju i komadi nakita – prstenje, narukvice i minđuše, inspirisani geometrijom dragulja. Kolekcija predstavlja liberalnu upotrebu malahita, lapis lazulija, karenlijana, pink opala i tigrovog oka, dok suptilni monohromatski lookovi dolaze u varijantama od žutog, pink ili belog zlata, sa dijamantskim paveom.

Kako Viktoar de Kasteljan kaže, stil ove kolekcije je apstraktno organski, sa okruglim brojčanicima prečnika 27 mm u glavnoj ulozi, i nežnim mrežastim narukvicama. Časovnici su vodootporni do dubine od 30 metara, a dolaze i sa opcionim kožnim kaišima i kvarcnim mehanizmima. Njihova cena kreće od 4.500 dolara za izdanje kreirano od čelika i crnog sedefa, dok varijanta kreirana od žutog zlata, dijamanata i oniksa košta neverovatnih 38.000 dolara.