De Bethune Yellow Submarine - novi časovnik ograničenog izdanja

Brilijantni časovničari brenda De Bethune pripremili su nam još jedno veličanstveno iznenađenje…

Slavni nezavisni švajcarski brend je odgovoran za neverovatne časovnike koji neretko svoju inspiraciju dobijaju iz naučno-fantastičnog sveta, uz primese sportskog duha. Neki od vas će se definitivno setiti neverovatnog DB28GS Grand Blue modela, sa njegovim dinamičnim izgledom, koji danas ponovo oživljava, ali sa luksuznim preokretom.

Brend nam je sada predstavio DB28GS Yellow Submarine, pravo časovničarsko čudo, koje predstavlja odvažnu izjavu sa titanijumskim kućištem, koje je termički tretirano kako bi dobilo superiorni, bronzano-zlatni oksidni sloj. Kućište prečnika 44 mm takođe je dobilo zlatni finiš i brušenu površinu, kako bi se postigla njegova veličanstvena žuta nijansa.

Različite komponente unutar ovog časovnika takođe su prošle kroz specijalni termički tretman, što dodaje različite estetske nijanse ovom modelu, što stvara fantastični izgled. Baza, lugovi i poleđina kućišta su napravljeni od titanijuma, što doprinosi kontrastnom izgledu, dok je središnji deo kućišta finiširan crno-obloženim cirkonijumom, dodajući tako novi sloj ovom vizuelnom spektaklu.

Unutar kućišta, Yellow Submarine dobija isti komplikovani mehanizam kao Grand Blue, dok dugme sa strane aktivira LED diode koje pokreće dinamo, odnosno sekundarni zupčanik, odgovoran za generisanje energije samo za LED diode.

Časovnik ima ukupnu rezervu energije u trajanju od pet dana, iako postoji pametna začkoljica vezana za ovu njegovu osobinu – taster za aktiviranje LED dioda se automatski deaktivira ukoliko vam je preostalo energije za samo jedan dan.

Sa gumenim kaišem, ili dodatnim platnenim i kožnim varijantama, neverovatni De Bethune DB28GS Yellow Submarine će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 15 komada. Takođe, morate znati da će svaki od njih košati 95.000 švajcarskih franaka.