De Bethune lansira časovnik sa dva lica

Klasika ili savremenost? Jedan od deset dovoljno srećnih ljudi koji će kupiti najnoviji De Bethune model ograničenog izdanja neće morati da biraju…

DB Kind of Two Tourbillon model dobio je dva različita lica, pri čemu je svako protkano sopstvenom vibracijom: strana A je u skladu sa više eksperimentalnim, futurističkim etosom brenda, dok strana B predstavlja prefinjeniji i elegantniji pristup horologiji. Kako biste promenili lice časovika koje želite da vidite, sve što treba da uradite je da okrenete kućište u njegovoj centralnoj osi, što je dodatno olakšano plutajućim lugovima, opremljenim rotirajućim mehanizmom sa 28 komponenti.

Na savremenom licu časovnika možete videti centralne kazaljke za sate i minute, turbijon na poziciji šest sati sa indikatorom 30 sekundi i savršeno simetrični most u centralnom delu. Tradicionalna strana nudi ručno obrađeni centralni deo sa guilloche dezenom, okružen arapskim brojevima, što će prepoznati svi fanovi DB8 i DB10 modela.

Prefinjenost koja je potrebna za kreiranje jednog savršeno reverzibilnog mehanizma koji dozvoljava kazaljkama sa obe strane da idu u pravom smeru ne sme se potcenjivati, a isto može biti rečeno za kućište kreirano od titanijuma sa prečnikom od 42.8 mm, koje sadrži kombinaciju poliranih i zaobljenih formi, mat i sjajnih komponenti i varijabilnu debljinu. Časovnik meri samo 9.5 mm u visini, što je neverovatno tanko za komad oji u sebi skriva turbijon.

“Svi smo bili suočeni sa nekoliko aspekata naših ličnosti i različitih univerzuma oko nas, baš kao što se umetnik sučeljava sa različitim pravcima u kojima bi hteo da odvede svoje remek delo. Za mene, ovaj časovnik je način spajanja mojih različitih formi privlačnosti sa različitim licima lepote, predlažući predmet koji će probuditi misli vezane za buduće staze kojima ćemo se možda kretati”, izjavio je Denis Flageole, su-osnivač brenda.

Dostupan u ograničenom izdanju od samo 10 komada, sa cenom od 250.000 dolara, ovaj časovnik je rasprodat u roku od 24 časa nakon lansiranja!