Da li biste kupili časovnik koji zapravo ne postoji?

Popularnost Patek Philippe Nautilus modela među kolekcionarima časovnika, nije potrebno dodatno opisivati…

Nakon prestanka proizvodnje ref.5711 modela, ikonični Patek Philippe Nautilus je osvojio čitav svet i postao je jedan od retkih komada koje teško možete nabaviti. Nekoliko meseci ranije, maslinasti Nautilus, u svom originalnom pakovanju, prodat je po 11 puta većoj ceni u odnosu na originalnu, što je apsolutno nenormalno. Ukoliko ste jedna od osoba koje žele da dodaju Nautilus svojoj kolekciji, aukcija o kojoj vam ovog puta govorimo možda će vas zainteresovati. Ipak, postoji jedna caka – Patek Philippe Nautilus koji se može kupiti ovom prilikom zapravo je NFT, ili tačnije, prvi Patek Philippe NFT.

Ukoliko kojim slučajem ne znate šta je NFT – Non-Fungible Token, razmišljajte o njemu kao digitalnoj verziji opipljivog vremena koje postoji u stvarnom svetu uz pomoć blockchain tehnologije, koja pokreće sve kriptovalute. Popularnost NFT nastavlja da raste bez kontrole i perstanka, a Patek Philippe Nautilus NFT je sjajan primer toga. Prvi ikada Patek Philippe NFT kreiran je od strane privatnog vlasnika Nautilus 5711/1A-010 na Bliskom Istoku. Ikonični Patek Philippe časovnik dobio je kućište prečnika 40 mm od nerđajućeg čelika, sa poželjim plavim brojčanikom.

Patek Philippe Nautilus NFT će biti aukcijski prodat preko SM-ART platforme, dok svoje ponude možete predati tokom trodnevnog perioda. “Kada nas je kontaktirao vlasnik koji je želeo da kreira NFT za svoj Nautilus časovnik, odmah smo prihvaitli tu priliku”, izjaivo je Deni Sanga, su-osnivač SM-ART. “Naša čitava misija sa ovom platformom je donošenje prefinjene umetnosti, retkih kolekcinarskih i umetničkih predmeta nazad na svet. Toliko predivnih komada nalazi se skriveno u sefovima, daleko od očiju javnosti, te ih niko nikada nije video niti cenio. Želeli smo da otkrijemo novi način da im udahnemo život, a NFT je svakako jedna opcija”.

Valuacija Nautilus NFT dostigla je cifru od 120.000 dolara, a podeljen je u 1.000 frakcija, sa 920 koje je moguće kupiti. To znači da ćete za oko 130 dolara moći da dobijete maleni deo prvog Patek Philippe NFT. Za više informacija, posetite SM-ART zvanični sajt.