Chopard predstavlja satove u čast predstojeće godine svinje

Uskoro po kineskom tradicionalnom horoskopu, tačnije 5. februara 2019. otpočinje, godina svinje.

U tu čast mnogi brendovi će predstaviti limitirane kolekcije obeležene simbolom svinje, a jedan od njih je i luksuzni juvelirski brend Chopard. Chopard nam predstavlja dva časovnika - L.U.C XP Urushi Year of the Pig i L.U.C Perpetual T Spirit.

Iako svinja nije baš najelegantnija životinja koja bi mogla krasiti brojačanik nekog luksuznog sata, uprkos tome, eksperti za istočnjački horoskop kažu da su svinje veliki hedonisti, radnici, sjajni prijatelji i dobri organizatori. Možda se baš iz tog razloga ovi časovnici dopadnu nekom pripadniku ovog horoskopskog znaka.

Kada je u pitanju L.U.C Perpetual T Spirit, zvezda ovog sata je njegovo kućište koje je ukrašeno champlevé tehnikom za koju je trebalo 210 sati. Tanke šupljine sa strane i lugovi kućišta su ukrašeni zlatnim zodijačkim znakovima kineskog horoskopa od 18 K zlata. Svih 12 znakova krasi kućište. Brojčanik sata je takođe ručno graviran obrascem koji podseća na kamenje starih kineskih hramova.

Unutar sata se nalazi L.U.C kalibar 01.15-L koji nosi žig Poinçon de Genève, koji definiše standard visokog časovničarstva u Švajcarskoj. Sat poseduje samonavijajući mehanizam s perpetualnim kalendarom i turbilonom. Ovaj jedinstveni komad nema cenu dostupnu za javnost već će vam ona biti dostupna na lični zahtev.

Sat L.U.C XP Urushi Year of the Pig je poseban komad i limitiran je na samo 8 komada. Njegov brojčanik je kreirao slavni umetnik Masumura Kičiro, koji se smatra za živo nacionalno blago u Japanu i jedan je od najboljih svetskih praktičara urušija - tehnika, koja se koristi na brojčanicima u časovničkoj industriji gde se primenjuje uruši lak dobijen od smole kineskog uruši drveta.

Uruši je izuzetno izdržljiv i boje su visoko zasićene i nikad ne blede. Obično se primenjuje u 20 do 50 slojeva, što ga čini veoma zahtevnim procesom. Sat L.U.C XP Urushi Year of the Pig ima crtež svinje na brojčaniku. Svinja je ugledni simbol velikodušnosti i obilja u kineskoj kulturi i uvek uživa u plodovima svog napornog rada.

« 1 2 3 »