Chopard Happy Sport Métiers d’Art kolekcija u čast životinjskom carstvu

Happy Sport Metiers d’Art kompanije Chopard je kolekcija od tri izuzetna sata u čast tri životinjske vrste – kolibrija, polarnog medveda i morske kornjače.

Ručno ukrašeni časovnici su izrađeni od etičkog zlata i imaju fascinantne minijaturne ekosisteme u svojim brojčanicima koje su izradile vešte zanatlije u Chopard radionicama. Ograničeni na samo osam komada, ovi satovi su opremljeni Chopard kalibrom 96,23-L sa rezervom snage od 65 sati.

Kolekcija je živopisno i očaravajuće svedočanstvo o ljubavi kopredsednice i umetničke direktorke kompanije Chopard, Karoline Šeufele, prema prirodi i životinjama, kao i posvećenosti održivom razvoju. Happy Sport Metiers d’Art se fokusira na tri ugrožene vrste svojim privlačnim satovima napravljenim od dragog, poludragog kamenja, intarzijama od sedefa i preciznom postavkom dragulja.

Sat kolibri vas poziva u amazonsku šumu efektivno kreiranu pomoću malahitne pozadine, četiri različita nivoa i nijansi sedefa. Prelep cvet hibiskusa napravljen od četiri dijamanta u obliku srca ističe se kao prasak boje na zelenom brojčaniku. Tri dijamanta u obliku srca koja plešu okružuju letećeg kolibrija.

Brojčanik Happy Sport Metiers d’Art sata posvećen morskoj kornjači odiše razigranošću i animacijom bez premca. Stilizovana morska kornjača pozira sa tri plešuća dijamanta u obliku kruške u minijaturnom akvarijumu kreiranom zaštitnim sedefom i zelenilom opala. Ovaj umirujući pejzaž je uokviren dijamantima Chaton.

Poslednji, ali svakako ne manje važan, je sat sa temom polarnog medveda. Odiše aurom koja odgovara gigantskoj veličini zveri. Predstavljajući led arktičkog regiona korišćeni su teksturirani sedef i nevidljivi dijamanti rezani u obliku trougla. Prelepi polarni medved krasi brojčanik na poziciji 9 sati, u potpunosti obložen dijamantima i drži dijamant u obliku kruške u rukama. Kaiš od aligatorske kože u plavoj boji savršeno dopunjuje sat.