Chopard časovnik inspirisan kineskim zodijakom

Za 2018.godinu, Chopard nam predstavlja novi, unikatni L.U.C. Perpetual T ‘Spirit of the Chinese Zodiac’ model, koji odaje čast švajcarskom časovničarstvu i 1.000 godina kineske kulture…

Prošle godine, čitav svet je bio oduševljen kada je Chopard predstavio svoj unikatni komad časovničarstva, koji je, kao odavanje počasti 1.000 godina kineske kulture dobio dekor u vidu 12 graviranih životinja kineskog zodijaka na bazi svog kućišta. Ovog puta, Chopard nam predstavlja još jedan unikatni novitet, koji je dobio kućište od etički dobavljenog 18-karatnog roze zlata, u celosti je ručno graviran i prikazuje nam 12 znakova kineskog zodijaka, ali za razliku od prošlogodišnjeg modela, poseduje ručno gravirani 18-karatni zlatni brojčanik.

Upotrebom champlevé tehnike graviranja, jedan Chopard majstor posvećuje preko 210 sati rada i neverovatnu količinu strpljenja, kako bi kreirao neverovatne gravure na ovako maloj površini, i oživeo 12 simboličnih životinja iz kineskog zodijaka uz pomoć suptilne igre svetlosti na dragocenom metalu.

Reflektujući tradicionalne ornamentne motive koje možemo videti na kineskim pagodama i hramovima, ovaj časovnik u svom srcu krije jednu od najprestižnijih kombinacija horoloških mehanizama – perpetualni kalendar sa turbijonom i preko devet dana rezervne energije.

Možemo slobodno reći da je ovaj časovnik nešto poput obeležja vrhunske umešnosti i dizajna Chopard brenda, jer je apsolutno svaki detalj na njemu dobro promišljen, pažljivo kreiran i oživljen.

« 1 2 3 4 5 6 »