Časovnik zbog kog ćete se osećati kao astronaut

Sa Ričardom Brensonom i Džefom Bezosom koji su skoro posetili svemir, Urwerk je želeo da se pridruži njihovim lansiranjima…

I dok je ovaj časovničarski brend iz Švajcarske oduvek poznat po kreiranju futurističkih i neobičnih komada, najnoviji UR-100V P.02 kreiran je kao omaž pilotiranju rakete, sa brojčanikom koji prati sekvence tipičnog lansiranja i sletanja.

Naravno, sa njim dolazi i začkoljica: morate biti deo ekskluzivnog kluba kako bi jedan od njih bio vaš. Urwerk je kreirao časovnik za Collective, kalifornijsku grupu kolekcionara koju su osnovala dva čelnika Facebooka. Ašer Rapkin i Gejb Rajli organizovali su ovu grupu kao način da prepoznalju svoju deljenu ljubav prema časovničarstvu. Ubrzo, grupi su se priključili brojni članovi visokog profila, poput holivudskih producenata i nagrađivanih muzičara, preduzetnika i poslovnih tajkuna. Od tada, grupa se proširila i uključuje kolekcionare iz čitavih Sjedinjenih Država, ali je i dalje ekskluzivna kada se radi o brojevima. Od ove godine, grupa broji samo 75 članova. Kada su jednom prilikom diskutovali o poteškoćama prilikom kupovine limitiranih izdanja, odlučili su da kreiraju sopstveno, udružujući se sa raznim brendovima kako bi dizajnirali modele samo za svoje članove.

Uključujući Urwerk, Collective sada ima četiri ekskluzivne saradnje u svom portfoliu. Urwerk UR-100V P.02 ograničen je na samo 20 komada, pri čemu svaki košta 62.500 dolara i dostupni su samo članovima. Otvori ovog modela otkrivaju lokacije svemirskog šatla pri svakoj fazi lansiranja i sletanja. Zelena boja prikazuje šatl na Zemlji, dok plavi predstavlja šatl koji putuje kroz nižu atmosferu. Na kraju, crvena boja signalizira trenutak kada šatl dostiže gornju atmsoferu, dok crna boja obeležava vreme provedeno u svemiru.

“Obožavamo Urwerk upotrebu orbitirajućih satelitskih kazaljki za minute i sate koje smo mogli da vidimo na UR-100 SpaceTime modelu iz 2019.godine, ali smo videli priliku da ispričamo drugačiju priču”, objašnjava Rajli. UR-100V koji je debitovao prošle godine, pratio je kilometre proputovane preko ekvatora za 20 minuta i kilometre koje je Zemlja prešla krećući se oko Sunca tokom istog perioda. Najnovija Collective verzije koristi dva lateralna otvora kako bi pratila vreme uzletanja i sletanja, dok uputstvo za upotrebu pravljeno po meri pruža izobilje detalja, dajući nosiocu priliku da iskusi isti vremenski period koji je iskusio astronaut prilikom svojih misija.

Kako saznajemo, Collective će donirati 50.000 dolara od prodaje svakog sata Interpid Sea, Air & Space muzeju.