Časovnik sa cvetom lososa od 80.000 dolara

Butik brend Kross Studio postoji nešto duže od godinu dana, a uspeo je da se probije do naslova više puta kreirajući nekoliko različitih interesantnih časovnika, uključujući StarWars tematski ručni sat vredan 150.000 dolara i Batmobile stoni model…

Nastavljajući svoju filozofiju kreiranja saradničkih modela, Kross Studio udružio je snage sa francuskim arhitektom koji je postao dizajner satova, Alenom Silberstinom kreirajući svoju najnoviju ponudu. Silberstin je poznat po korišćenju jarkih boja, geometrijskih formi i Pop Art dizajnerskih elemenata. Bio je impresioniran unikatnim modelima koje potpisuje Kross Studio i kontaktirao ih je radi stvaranja partnerstva i kreiranja časovnika koji će biti inspirisan lotosom.

“Bio sam oduševljen prvim centralnim vorteksom koji je kreirao Kross Studio, oslikavajući Death Star iz Star Wars franšize. Postao sam radoznao i zakazao sam sastanak sa njihovim kreativnim timom. Mislio sam da će naš prvi sastanak trajati sat vremena, ali četiri sata kasnije, i dalje smo bili u poslu i stvarali ono što će postati prvi Lotus Tourbillon. Ono što je trebalo da bude samo upoznavanje, rezultiralo je pravim kreativnim sastankom”, govori Silberstin o saradnji.

Kross Studio Lotus Tourbillon će imati svoj javni debi tokom predstojećeg Dubai Watch Week. Kreiran kako bi u sebi sadržao suštinu svetog azijskog cveta, Lotus Tourbillon koristi centralni turbijonski dizajn brenda. Sadrži poznato kućište bez lugova, kreirano od DLC titanijuma sa prečnikom od 45 mm. Časovnik ne poseduje tradicionalnu koronu, već je funkcija navijanja smeštena sa zadnje strane kućišta i obavljaju se uz pomoć modularnog D-prstena, dok se tačno vreme može podesiti pritiskanjem tastera smeštenog između 3 i 4 sata koji je dobio šarenoliki stil po kom je Silberstin poznat.

Cvet lotosa kreiran je od skeletonizovanih titanijumskih latica i igra ulogu glavnog ukrasa brojčanika, pronalazeći svoje mesto povrh centralnog turbijona. Časovnik takođe čuva Kross Studio raspored elemenata, uključujući i sistem kazaljki. Upotreba crvene, plave i žute boje na brojčaniku doprinosi njegovom razigranom dizajnu, istovremeno održavajući minimalistički stilski pristup. Lotus Tourbillon pokreće KS7000 ručno-navijajući turbijonski mehanizam, koji ima glomaznu otvorenu glavnu oprugu i nudi impresivnu rezervu energije u trajanju od 120 sati. Kako bi zadržao svog uglađeni, minimalistički izgled, časovnik je dobio jednostavni crni gumeni kaiš. Na kraju, možemo reći da je u pitanju model limitiranog izdanja sa samo 18 planiranih primeraka, sa cenom od 80.000 dolara.