Časovnik od pola miliona dolara ukraden u sred bela dana

Losanđeleski juvelir se nada da će mu ponuđena nagrada od 50.000 dolara pomoći da vrati nazad Richard Mille časovnik koji je od njega ukraden uz pretnju pištoljem u sred bela dana prošle nedelje…

Šej Belhasen, vlasnik DBS Diamonds, odlučio je da objavi nagradu za povratak njegovog roze zlatnog RM 11-03 Flyback Chronograph modela, kako javlja Los Angeles Times. Glamurozni časovnik, koji je hit kako među poznatima, tako i među kolekcionarima, ukraden je od Belhasena, kada je u njega uperen pištolj tokom ručka u restoranu Il Pastaio na Beverli Hilsu.   

Prošlog četvrtka, Belhasen je tek seo u ovaj popularni restoran, prateći sastanak u njegovom izložbenom salonu koji se nalazi preko puta, kada je primetio tri čoveka sa kapuljačama na glavi koji idu prema njemu. Kada su se sukobili sa njim, jedan od muškaraca izvadio je pištolj iz džepa i prislonio ga na Belhasenovu glavu, dok su druga dva muškarca na silu skinuli njegov časovnik. Kako Belhasen kaže, u tom trenutku, njegovo instinktivno reagovanje je preuzelo kontrolu nad njegovim telom: “Uhvatio sam pištolj sa obe ruke i oborio ga na zemlju. Na kraju borbe, pištolj je ostao kod mene, a oni su poblegli”.

Tokom sukoba, pištolj je opalio i svu sreću samo lakše povredio ženu koja je takođe obedovala u ovom restoranu. Još jedna osoba je prema navodima zadobila lakše povrede, dok su neke saksije koje krase baštu restorana polomljene.

Sam incident nije Belhasenu naneo samo modrice, već ga je poprilično razbeseno, ne samo zbog činjenice da je njegov ukradeni časovnik vredan 500.000 dolara, već zbog toga što je ovaj nemili događaj bio samo jedan incident u nizu drugih u ovom delu sveta u proteklih nekoliko meseci.

Policija Beverli Hilsa veruje da je juvelir bio ciljan, dok su takođe izjavili da je istraga u toku, te da će odgovorni počinioci biti sasvim sigurno uhapšeni.

Takođe, ovo nije ni prva krađa skupocenih Richard Mille časovnika. Prema navodima, 2012.godine, model RM027 koji pripada Rafaelu Nadalu, a koji je vredan 376.000 dolara ukraden je tokom French Open turnira. U tom slučaju, časovnik je vraćen vlasniku, a verujemo da se Belhasen nada da će i njega zadesiti slična sudbina.