Cartier Tank Francaise: Katrin Denev i Rami Malek u reklamnoj kampanji Cartier

Bilo je to 1917. kada je  Luj-Fransoa Kartije započeo novu eru satova, onu koja je tipično okruglo lice sata transformisala da prati istu pravu liniju - brojčanik i narukvica su postali jedno.

Nakon lansiranja, ovaj dizajn nazvan je „Tank“ i doživeo je samo nekoliko redizajna u svom vekovnom postojanju. Poslednja iteracija, Cartier Tank Francaise, objavljena je pre 25 godina i proslavila su je imena poput Mišel Obame, Žizel Bundšen, Robin Rajt i naravno princeze Dajane (sat koji je kasnije nasledila Megan Markl).

Tank Francaise će biti ponovo lansiran ovog meseca. Kombinujući osećaj velike klase i moderne privlačnosti kroz suptilnu evoluciju dizajna, čini se prikladnim da se film napravi u čast ponovnog lansiranja.

Cartier je angažovao britanskog režisera Gaja Ričija da snimi reklamnu kampanju za kultni Cartier Tank Française sat. Radnja mini filma odvija se u pozadini Pariza, a glavne uloge u njemu igrali su dobitnik nagrade "Oskar" Rami Malek i francuska legenda kinematografije Katrin Denev.

Nova Cartier kampanja je priča o sudbini i karmičkim vezama koje kao da postoje između određenih ljudi. Rami Malek na jednoj strani, Katrin Denev na drugoj. Sastaju se na mostu Aleksandra III u različitim epohama. Dva lika, dva kontinenta i dve generacije, koje povezuje ista ljubav prema filmu i francuskoj kulturi.

„Ovaj film je izraz Cartier vizije časovničarstva i bezvremenosti njegovih kreacija. To je putovanje kroz vreme, gde se prošlost i sadašnjost stapaju u Tank Francaise, istinskoj ikoni prošlosti i sadašnjosti. Takođe predstavlja susret između francuskog stila koji simbolizuju Tenk i Katrin Denev — sa avangardnim, slobodnim i legendarnim duhom koji Rami Malek tako briljantno prenosi“, kaže Arno Karez, viši potpredsednik i direktor marketinga kompanije Cartier.

Ažurirani Tank Francaise ima zaobljeniji oblik, satensku završnu obradu, brojčanik i fleksibilnu metalnu narukvicu. „Za mene postoje dve reči koje istinski opisuju ovaj sat: lepota i jednostavnost“, dodaje Malek.

Luxury Experience