Cartier slavi 100. godišnjicu sata Tank Cintrée ponovnim izdavanjem

Više slika

Više slika

Moramo priznati, stota godišnjica jednog časovnika definitivno predstavlja pravo vreme za njegovo novo izdanje…

Traženi satovi, Les Rééditions, su večiti proizvodi iz Cartier kolekcije koji slave umeće časovničarstva i nasleđe slavnog brenda. Ograničen brojem, Les Rééditions de Cartier je predstavljen 2021. godine s Pasha Calendrier Perpétuel i Tank Cintrée u žutom zlatu. 2023. godine, Tank Cintrée se vraća kao još ređa i dragocenija verzija kako bi obeležila 100. godišnjicu ovog modela, ovoga puta u verziji od platine.

Sat je zaista zadivljujući, unapređen rubinom postavljenim na kruni za navijanje. Kućište od 6.03 mm obuhvata kalibar 9780 MC s ručnim navijanjem. Železničke šine, rimske cifre, plave kazaljke u obliku jabuke i odmah prepoznatljiv brojčanik u boji jajetove ljuske dopunjuju sat.

Završni dodir elegancije na ovom modelu, proizvedenom u ediciji od 150 numerisanih komada, je kontrastna igra završnih obrada na nosačima koji su polirani na vertikalama i mat na horizontalama.

Večiti sat iz 1917. godine, koji se pojavio 1921. godine i uspostavio pravougaonik u svetu Tank oblika, više je nego relevantan i praktično se obožava u svetu časovničarstva vek kasnije. Les Reeditions De Cartier The Tank Cintrée sat je san svakog ljubitelja satova koji elegantno obuhvata zglob i prodaje se po nepristojnoj ceni od 38,500 dolara.

Luxury Experience