Cartier Panter ponovo u centru naše pažnje

Luksuzni brend Cartier  duže od jednog veka  slavnog pantera predstavlja kao centralni deo svojih kolekcija, a upravo on je sada ponovo na sceni…

Panter krasi njihov najnoviji Ronde Louis Cartier Straw and Gold Marquetry časovnik, koji je takođe duboko ukorenjen u tradiciji ovog brenda. Novitet je svoju premijeru imao tokom Watches & Wonders izložbe, a predstavio nam je tradicionalnu umetnost marketarije. Ovaj teški i delikatni proces otpočinje graviranjem brojčanika grubim obrisima pantera, što je praćeno postavljanjem cevčica u različitim nijansama, pri čemu je svaka od njih perfektno ručno isečena poput dela slagalice. Potom, na brojčanik se nanosi zlato koje mu pruža dubinu, a u kombinaciji sa emajliranjem, on zaista oživljava. Preko 100 sati rada je potrebno za izradu jednog ovakvog modela, od čega se čak 97 utroši na sam brojčanik.

Pored toga, ovaj časovnik pored pantera kao ukras poseduje veličanstvene dijamante, a u sebi krije ručno navijajući Calibre 430 MC mehanizam. Na kraju, možemo reći da je on ponuđen kao ograničeno izdanje od samo 30 dostupnih komada.