Carl F. Bucherer predstavlja veličanstvene crne edicije svojih najpopularnijih časovnika

Više slika

Više slika

Brend proslavlja svoju 135. godišnjicu sa pet veličanstvenih novih časovnika…

Polako se zagreva za proslavu svog 135.rođendana, lansirajući capsule kolekcju koja predstavlja moderne reinterpretacije njihove istorije. Sada u vođstvu treće generacije porodice koja ga je osnovala, ovaj brend obeležava više od jednog veka tradicije novodizajniranim varijacijama svojih pet najprodavanijih modela – Manero Tourbillon Double Peripheral Black, Manero Peripheral Perpetual Calendar Black, Manero Peripheral BigDate Black, Manero Flyback Black i Heritage BiCompax Annual Black. Dva časovnika, Manero Flyback Black i Heritage BiCompax Annual Black, dolaze kao deo stalne postave kataloga ovog brenda, dok će preostale tri varijacije biti predstavljene kao limitirane edicije. Kao što samo ime govori – tema nove capsul kolekcije jeste crna boja, kreirana kovanim karbonom u modelima limitiranog izdanja, odnosno od nerđajućeg čelika tretiranog DLC slojem u modelima stalne postavke.

Glavni model kolekcije je Manero Peripheral Perpetual Calendar Black. Zahvaljujući novom A2055 mehanizmu ovog brenda sa COSC sertifikatom, možete pratiti svaki svoj dan – čak i tokom prestupnih godina, bez podešavanja od 2100.godine. Vidljiv kroz otvor na poleđini kućišta, ovaj mehanizam je zgodan koliko je neophodan, sa diskom od aventurina i dva mala gravirana meseca od belog zlata.

„Komplikacija perpetualnog kalenadara sa indikacijom datuma, dana, meseca i faze meseca bez ispravki je veliki tehnički izazov, ali je takođe lepo povezano sa odnosom čovečanstva prema vremenu“, kaže Samir Merdanović, glavni tehnološki inženjer Carl F. Bucherer brenda. „Naš kalendar, koji seže do pape Grgura XIII u šesnaestom veku, je neobičan, i kada napravimo mehanički sat koji može da podnese nedosledne dužine meseca bez korekcije, gledamo kako se entuzijasti veoma uzbuđuju. A predstavili smo ga u dizajnu koji oduzima dah.”

Danas, Carl F. Bucherer debituje sa svakim modelom svoje capsul kolekcije povodom 135. godišnjice u drugom gradu koji je igrao značajnu ulogu u istoriji brenda. Lansiranje je počelo u Tokiju sa kompjuterski generisanim influenserom Imom Gram i nastavilo se svaka dva sata od Šangaja do Ciriha, a zatim Londona, kulminirajući predstavljanjem petog modela u Njujorku sa modnim influenserom Rajanom Klarkom.

Već sada dostupni na zvaničnom sajtu brenda, Manero Tourbillon Double Peripheral Black je ograničen na samo 30 komada i dolazi sa cenom od 60.900 dolara; Manero Peripheral Perpetual Calendar Black, sa 88 dostupnih modela, ima cenu od 36.700 dolara;  Manero Peripheral BigDate Black dostupan je za 22.900 dolara, sa 188 komada ograničenog izdanja. Alternativno, možete nabaviti Manero Flyback Black za 8.100 dolara ili Heritage BiCompax Annual Black za 8.800 dolara.

Luxury Experience