Carbone Limited Edition je novi pametni sat brenda Bugatti

Ekskluzivni proizvođač automobila, Bugatti, takođe proizvodi pametne satove.

Njihova najnovija kreacija je pametni sat Carbone Limited Edition – prvi pametni sat ograničene serije (sa 2.500 komada) napravljen u potpunosti od ugljeničnih vlakana.

Izrađen od jednog čvrstog bloka vlakana, sat je lagan i robustan – izbor materijala inspirisan je automobilom Bugatti Chiron. Devedeset četiri grama može izgledati mnogo za sat, ali je identičan po težini sa drugim pametnim satom kompanije (Bugatti Ceramique Edition One), koji je napravljen od cirkonijuma.

Iako kućište ima veći prečnik i deblje je od keramičkog pandana, Carbon Limited Edition ne teži ni gram više. I nije samo kućište ono što smanjuje težinu, baterija je 13% lakša, ali ima 22% dodatnog kapaciteta. Ovo održava sat u životu do 15 dana između punjenja, pod određenim uslovima korišćenja. Međutim, to je bez korišćenja aplikacija ili GPS-a, tako da ćete u stvarnom svetu verovatno morati da ga punite svaka dva ili tri dana. Ipak, to je mnogo manje od noćnog punjenja koje je potrebno za Apple Watch.

Prvi pametni sat od ugljeničnih vlakana na svetu je prepun aplikacija koje prate zdravlje i fizičke parametre korisnika tokom spavanja, odmora, aktivnosti, vežbanja i praćenja. Poslednja osobina nije za sportiste, već za automatska merenja performansi na trkačkoj stazi – vremena kruga, brzine i ubrzanja – koristeći veoma precizan GPS senzor posebno razvijen za visoko precizna očitavanja na trkačkoj stazi. Na poleđini sata nalazi se fotopletizmograf sa dvostrukim senzorom za varijabilnost otkucaja srca i druge podatke koji se mogu meriti u krvotoku. Nekih hiljadu komponenti je smešteno u monitor koji se nosi na zglobu i koji može da vodi evidenciju o 72 različite vrste aktivnosti.

Ako vozač Bugatti automobila želi da roni, sat je vodootporan za dubine do 100 metara. Nije loše za uređaj sa AMOLED ekranom osetljivim na dodir od 390×390 piksela koji ima više od 16 miliona boja. Uz pametni sat se isporučuju dve narukvice - siva silikonska/najlonska i crna silikonska narukvica.

Brend će napraviti seriju od 2500 komada, a svaki sat dolazi sa petogodišnjom garancijom. Cena za jedan pametni sat Bugatti Carbon Limited Edition koji je sastavljen u Kini iznosi 2.590 evra, a prva serija od 500 komada će biti isporučena ovog decembra.

Luxury Experience