Cape Cod kao nijedan drugi - upoznajte novi Hermes Crepuscule

Sa kultnim Cape Cod satom koji je prošle godine proslavio svoju 30. godišnjicu, došlo je vreme da se otkrije novi Cape Cod Crepuscule za Watches & Wonder 2022.

Švajcarski centar za elektroniku i mikrotehnologiju (CSEM) sa sedištem u Neušatelu, koji je razvio tehnička rešenja za izradu satova zasnovana na siliikonu za Patek Philippe, Girard-Perregaux i Swatch Group, prvi put se sastao sa Hermes brendom 2018. kako bi razgovarali o novom poduhvatu. Doneta je odluka da se napravi brojčanik od silikonske pločice sa motivom „intimnog i prefinjenog Crepuscule“ dizajnera i grafičara Thanh-Phong Lea.

Jedna ploča od 0,5 mm je obložena tankim filmom silicijum-nitrida da bi se stvorila intenzivna ljubičasta nijansa, pre nego što je izložena plavoj svetlosti da bi se ponovo stvorio prelepi Crepuscule (sumrak) otisak na silikonskoj pločici.

Završni detalji uključuju fazu presvlačenja zlatom zajedno sa uklanjanjem nepotrebnih materijala kako bi se dobio savršen izgled. Ploča se zatim oblikuje tako da se savršeno uklapa u sat Cape Cod, pre nego što se pošalje u studio Hermes Horlogerie gde je tamnoplavi kaiš od teleće kože fiksiran na polu-karike lanca sa obe strane časovnika.

Cape Cod dobija potpuno novi izgled zahvaljujući brojčaniku Crepuscule, koji prelepo zrači u čeličnom kućištu od 29 mm. Ostali tehnički aspekti uključuju antireflektivno staklo od safirnog kristala, a izuzetan sat pokreće kvarcni mehanizam za precizan prikaz.

Cape Cod Crepuscule je sada dostupan na sajtu Hermes, po ceni od 5.300 dolara.