Bulgari predstavlja novu kolekciju ultra-luksuznih časovnika

Bulgari predstavlja svoj karakteristični, neustrašivi osećaj za boje ovog leta, lansirajući četiri nova unikatna juvelirska časovnika i tri nova Octo Roma modela, koji mogu biti prilagođeni na 30 različitih načina, koristeći malahit, lapis lazuli ili oniks.

Četiri Magnifica tajna časovnika liberalno koriste vrhunske rubine, safire, smaragde i dijamante, u različitim oblicima i stilovima postavke. Časovnici su nastali kao delo kreativnog tima juvelirskog ateljea brenda u Rimu, koji predvodi izvršni direktor, Fabricio Buonamasa. Svi komadi su unikatni, a dobili su kvarcne mehanizme.

Za kreiranje Magnifica Ruby Metamorphosis modela, tajnog časovnika koji je okarakterisan platinom i poklopcem kojim dominira 6.3 karatni Mozambique rubin, timu je bilo potrebno 1.650 radnih sati. Časovnik je sa 48 rubina koji teže 7.32 karata, 146 dijamanata od 19.78 karata i tri brilijanta od 1.32 karata. Brojčanik je dekorisan dijamantskim paveom, dok su elementi narukvice povezani kompleksnom mrežom artikulisanih sekcija, koje će vašem ručnom zglobu pristajati poput fleksibilne narukvice.

Magnifica Celestial Sky kreiran je u stilu impozantne narukvice sa brojčanikom okruženim draguljima različitih oblika. Okarakterisan platinom, časovnik je dobio 6.07 karatni ovalni safir jarko plave boje kao svoj glavni dekor. On pokriva brojčanik dekorisan dijamantskim paveom, a uključujuće i 103 safira od 11.44 karata, 10 turmalina od 27.90 karata i 779 dijamanata od 0.90 karata.

Diamond Swan model u Art Deko stilu dobio je intrigantnu narukvicu, kreiranu u stilu labudovog krila. Dekorisan sedefima, Bulgari je ovaj časovnik kreirao uz pomoć specijalne konstrukcije. Takođe, časovnik je akcentovan sa šest redova dijamanata, sedefa i dijamantskog pavea, a inspirisan je Bulgari ogrlicom istog imena.

Brojčanik Magnifica Baroque Spiral modela skriven je ispod poklopca od facetiranog kristala, koji je okružen otvorenim aranžmanima dragulja postavljenih u 18k zlatno, uključujući 10 cabochon rubina, 8 cabochon safira, isto toliko smaragda i dijamantski pave. Ovaj časovnik je takođe inspirisan ogrlicom, koja je nastala po ugledu na radove umetnika baroknog perioda.

Ukoliko preferirate muževni stil i drago kamenje istovremeno, verujemo da će vam se dopasti Octo Roma Naturalia kolekcija, koja sve ove dragocene materijale koristi, ali na nešto drugačiji način. Komadi lapis lazulija, malahita ili oniksa krase mostove ili baze, ili pak igraju ulogu indeksa. Komponente svakog časovnika sečene su od jednog bloka kamena kako bi se njegova boja i harmonija savršeno očuvale. Ovaj proces traje do dva meseca, budući da se svaki kamen bira, seče, polira ili postavlja ručno.

44 mm Octo Roma Naturalia komadi sadrže leteći turbijon Caliber BVL206. Mogu biti naručeni u buticima, gde će vam prodajni asistenti uz pomoć specijalne aplikacije omogućiti kreiranje prilagođenih verzija, dajući vam opciju odabira kamena, materijala kućišta, dekoracije i gravure. U ponudi je 30 kombinacija, a cene će varirati u odnosu na odabrane opcije.