Bulgari obara novi rekord na Baselworldu

Tokom protekle četiri godine za redom, Bulgari je postavio nekoliko svetskih rekorda u svetu časovničarstva, a ni 2019. se po svemu sudeći neće razlikovati…

Na ovogodišnjem Baselworld sajmu, Bulgari brend je nastavio sa svojom tradicijom dostizanja neverovatnih nivoa u svetu horologije, predstavljajući najtanji mehanički automatski hronograf: Octo Finissimo Chronograph. Postavljajući peti svetski rekord modelom iz Octo Finissimo porodice, novi Octo Finissimo hronograf meri samo 6.90 mm, dok je veličina mehanizma 3.3 mm.

Rekord je prethodno držao Piaget model koji je merio 8.24 mm. Integrisani mehanizam, BVL 318 opremljen je periferalnim rotorom, kako bi se kreirao “najravniji” automatski hronograf sveta. Ono što je još bolje u celoj priči, jeste činjenica da je sat automatski, kao i da poseduje GMT komplikaciju. GMT funkcija može biti aktivirana tako da podesi lokalno vreme, pritiskom na dugme na poziciji devet sati.

Titanijumsko kućište meri 42 mm u prečniku, odnosno 6.90 mm u debljini, kao što smo ranije pomenuli. Brojčanik je napravljen od peskiranog titanijuma, dok je domaće vreme predstavljeno na podbrojčaniku na poziciji tri sata, upotrebom 24-časovne dan/noć skale. Mehanizam ima  rezervu energije od 55 sati, a može se videti kroz poleđinu koja je kreirana od safirnog kristala.

Cena ovog modela je 17.600 dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion