Bugatti predstavlja svoj prvi pametni sat od 900 €

U saradnji sa svojim zvaničnim časovničarskim partnerom, Jacob & Co, Bugatti brend je predstavio neke od najlepših mehaničkih satova sa automobilskom inspiracijom, uključujući i najnoviji Bugatti Chiron Tourbillon, koji je predstavljen ranije ovog meseca…

Ipak, slavni francuski brend hiperautomobila je po svemu sudeći zainteresovan za istraživanje izvan granica onog što se smatra tradicionalnim. U iznenađujućem potezu, Bugatti je najjavio liniju premijum pametnih časovnika, kreiranih u partnerstvu sa brendom VIITA. Kolekcija se sastoji od tri časovnika koji su nazvani po tri različite limitirane varijante Bugatti Chiron automobila - The Bugatti Ceramique Edition One Pur Sport, Bugatti Ceramique Edition One Le Noire, i Bugatti Ceramique Edition One Divo. Trio časovnika sa okruglim kućištem trenutno traži finansiranje preko Kickstartera, a biće dostupni u ograničenim brojevima.

Sve tri verzije Bugatti pametnih satova imaće isti hardver iznutra, uz pomalo različit dizajn eksterijera, uz pomoć kog će se izdvajati. U zvaničnom opisu stoji da se modeli sastoje od više od 1.000 komponenti, te da su konstruisani od keramike otporne na ogrebotine i snažnog titanijuma. Pametni časovnici dobili su full color LED ekran osetljiv na dodir od 390 x 390 piksela, dok su vodootporni do dubine od 100 metara.

Ono što je posebno interesantno, časovnike će pokretati bespoke operativni sistem koji su razvili Bugatti i VIITA zajedno, a koji dolazi sa svojom pratećom aplikacijom za Android i iOS. Časovnik može pratiti do devedeset različitih sportskih aktivnosti i dolazi sa hardverom koji će nadgledati rad srca, procenat kiseonika u krvi, VO2 max i GPS.

Bugatti pametni sat će takođe imati bateriju koja će trajati 14 dana između punjenja. Za razliku od Jacob & Co časovnika za Bugatti, cena ovih modela neće dostizati milione – umesto toga, koštaće vas minimalno 899 €, sa dostavom koja će početi od oktobra ove godine. Samo 600 će biti proizvedeno i dostavljeno vlasnicima u specijalnim poklon kutijama.