Bronzani T-Rex za vaš radni sto

Sat ograničenog izdanja nastao je kao rezultat trosmerne saradnje, između MB&F, L’Epee 1839 i Massena LAB…

Dvosmerne saradnje su uobičajene i česte u svetu visokog časovničarstva – veliki broj Hublot modela je proizveden u saradnji odvažnim umetnicima i sličnim ljudima. Ali trosmerne saradnje ipak predstavljaju nešto nesvakidašnje. Naravno, kao takve, one mogu biti plod rada neverovatnih ljudi, kao što su osnivač Massena LAB, Vilijam Masena, osnivač kompanije MB&F Maksimilijan Buser i časovničari kompanije L’Epee 1839. Njihov zajednički novitet, bronzana verzija T-Rex stonog sata, predstavlja osveženje modela koji je kreiran prošle jeseni od strane MB&F i L’Epee.

Poput dve verzije koje su prethodile, najnovija verzija je takođe maštovita kreacija, a inspirisana je neobičnim božićnim ukrasom koji je Maksimilijan Buser držao na svom radnom stolu godinama, u formi plave kugle na tankim nogama.

Dizajner Maksimilijan Martens transformisao je kuglu u neverovatno, ali i dalje neobični komad, koji je modeliran po ugledu na skelet pravog Tiranosaurusa Reksa, sa licem sata koje na sebi nosi Murano stakleni brojčanik.

Kada je Buser kontaktirao Massena LAB, dve godine staru kompaniju koja je specijalizovana u polju luksuznih časovničarskih saradnji, Masena, nekadašnji upravni direktor online foruma TimeZone, dao je sugestiju za kreiranje časovnika uz pomoć bronze, umesto nerđajućeg čelika.

“Želeli smo da stvorimo nešto sa organskom estetikom”, izjavio je Masena. Naravno, noge T-reksa su stabilizovane, dobile su bogatu braon boju, a čitav komad je tretiran tako da se spreči njegova buduća oksidacija.

“Zrenje bronze i oksidacija mogu biti zaista drugačiji u zavisnosti od dva faktora – geografije i klime. Svaki T-Rex Bronze vlasnik bi trebalo da uživa u svom modelu koliko god da je to moguće. Kada bismo mu dopustili da sazreva samostalno, sat bi bio podložan preuranjenog oksidaciji i rđanju, a to svakako ne želimo”, izjavio je Masena.

Na kraju, možemo reći da se ovaj sat prodaje po ceni od 27.000 dolara i deo je ograničenog izdanja od samo 15 komada.