Breitling slavi 140. godišnjicu novom kampanjom Navitimer

Breitling obeležava svoje slavno 140-godišnje putovanje spektakularnim nizom izdanja koja odaju počast bogatom nasleđu brenda u avijaciji i istraživanju svemira.

Među novim satovima su Navitimer GMT i Automatic 41, zajedno sa ograničenom serijom Cosmonaute sa automatskim navijanjem, što je simbol posvećenosti inovacijama i izuzetnosti brenda Breitling.

Da bi obeležio ovu posebnu priliku, Breitling je angažovao talente i sportske superzvezde Erlinga Halanda i Janisa Antetokounmpoa za novu Navitimer kampanju. Njima se pridružuju balerina Misti Koplend, istraživač Bertran Pikar i glumica Šarliz Teron, koji otelotvoruju etos kampanje brenda “NAVITIMER – FOR THE JOURNEY”.

U fokusu proslave godišnjice Breitling su dva legendarna sata: Navitimer i Cosmonaute. Navitimer, predstavljen 1952. godine, napravio je revoluciju u svetu vazduhoplovstva svojim revolucionarnim dizajnom. Ovaj inovativni sat brzo je postao glavni za pilote, donevši Breitlingu prestižnu titulu „Službenog dobavljača svetske avijacije“. Tokom godina, Navitimer je prevazišao svoje utilitarno poreklo, osvajajući srca trendsetera i ikona pop kulture, uključujući legendarne ličnosti poput Majlsa Dejvisa i Serža Genzbura.

Posvećenost brenda Breitling pomeranju granica nije prestala lansiranjem sata Navitimer. Astronaut Skot Karpenter se 1962. godine obratio brendu sa posebnim zahtevom: da prilagodi Navitimer za istraživanje svemira dodavanjem 24-časovnog brojčanika. Breitling je prihvatio izazov, stvorivši Cosmonaute, koji je pratio Carpentera na njegovom istorijskom putovanju, postavši prvi švajcarski ručni sat u svemiru.

U znak sećanja na ove prekretnice, Breitling je predstavio nove iteracije ovih kultnih časovnika. Navitimer GMT i Automatic 41 kombinuju bezvremenski dizajn sa modernom funkcionalnošću i prefinjenom estetikom. Ovi časovnici zadržavaju suštinu originalnog sata Navitimer dok nude poboljšanu nosivost i svestranost za savremene entuzijaste.

Odajući prikladnu počast svom nasleđu, Breitling je predstavio ograničeno izdanje Cosmonaute sa automatskim navijanjem, sa luksuznim kućištem od 18k zlata i upečatljivim tamnozelenim brojčanikom. Ograničeno na samo 250 komada, ovo ekskluzivno izdanje oličava duh istraživanja i avanture sinonim za Breitling brend. Opremljen Breitling mehanizmom za proizvodnju kalibra B12, ovaj sat nudi neuporedivu preciznost i performanse, uz 5-godišnju garanciju.

Značaj ovih izdanja prevazilazi njihovu tehničku snagu, oni predstavljaju spoj nasleđa i inovacija koji su definisali Breitling više od jednog veka. Dok brend slavi svoju 140. godišnjicu, nastavlja da inspiriše i osvaja entuzijaste širom sveta svojom posvećenošću izvrsnosti i pionirskim duhom.

Luxury Experience