Breitling osvežava svoj ikonski časovnik

U univerzumu Breitling brenda, ono što je staro, ponovo je postalo novo…

Švajcarski časovničarski brend ponovo je posetio jedan svoj ikonični model, koji je star više od pedeset godina, kako bi mu podarili novi savremeni preokret. Po prvi put lansiran tokom šezdesetih godina, Top Time model bio je zaista popularan kod mladih profesionalaca. Okarakterisan razigranim Zorro licem, koje je nakon svoje pojave brzo postalo jedan od najprepoznatljivih brojčanika u svetu horologije, ovaj hronograf je bio omaž slobodnog duha šezdesetih. Samim tim, činjenica da je Šon Koneri u klasičnom filmu Thunderball, gde je igrao čuvenog agenta 007 nosio baš ovaj model na svojoj ruci.

Idući dalje od ove uvodne priče, možemo reći da osveženi Top Time model ima kućište od nerđajućeg čelika prečnika 41 mm, koje u sebi sadrži Breitling Caliber 23 hronografski mehanizam sa COSC sertifikatom, koji poseduje frekvenciju od 28.800 vph i rezervu energije u trajanju od 48 sati.

Statement brojčanik se i dalje izdvaja i nakon pedeset godina svog postojanja, zahvaljujući veličanstvenom monohromatskom licu i jarko crvenim akcentima. Kako bi bio lak za čitanje, model je dobio kazaljke i indekse obložene fluorescentnim materijalom.

Retro izgled ovog modela kompletiran je braon kožnim kaišem. Pored toga, sat je kreiran kao ograničeno izdanje sa samo 2.000 modela, dok je kućište kao svoju glavnu dekoraciju dobilo gravuru u formi ispisa One of 2000.

Inače, ovo nije prvi put ove godine da se slavni švajcarski brend okreće nekom od svojih ikoničnih modela. U januaru, Breitling je takođe osvežio svoj najveći hit, 1952 Navitimer.