Breitling obeležava 25. godišnjicu revolucionarnog leta balonom lansiranjem Aerospace B70 Orbiter

Breitling, švajcarski časovničar poznat po svom vazduhoplovnom nasleđu i preciznim časovnicima, obeležava značajnu prekretnicu u svojoj istoriji.

Proslavljajući svoju 140. godišnjicu ove godine, brend odaje počast svom nasleđu pionirskih dostignuća. Na čelu ovih proslava je 25. godišnjica prvog leta balonom oko sveta bez zaustavljanja, podvig koji je zaokupio svetsku maštu i pokazao ljudsku genijalnost u svom najboljem izdanju.

Bertran Pikar i Brajan Džons su 21. marta 1999. godine urezali svoja imena u anale istorije vazduhoplovstva pilotirajući Breitling Orbiter 3 balonom, čiji je sponzor Breitling, na smelom putovanju koje je obišlo svet bez ijednog zaustavljanja. Sada, četvrt veka kasnije, Breitling otkriva Aerospace B70 Orbiter sat, odajući počast ovom značajnom dostignuću.

Aerospace B70 Orbiter je deo istorije. Svaki časovnik sadrži fragment originalnog balona koji je nosio Pikarda i Džonsa preko kontinenata i okeana, pomerajući granice ljudskog istraživanja. Ova jedinstvena veza sa prošlošću prožima sat sa osećajem avanture i smelosti, odražavajući duh neustrašivih istraživača koji su se usudili da sanjaju nemoguće.

Izrađen sa posebnom pažnjom usmerenom detaljima, Aerospace B70 Orbiter ima upečatljiv svetlonarandžasti brojčanik koji podseća na kapsulu Orbiter 3, osiguravajući da njegov dizajn odaje počast legendarnom putovanju. Providni poklopac kućišta nudi pogled u istoriju, prikazujući deo originalnog Breitling Orbiter 3 balona. Ukrašen logoom misije i komemorativnim natpisom, sat služi kao opipljiv podsetnik na smelo dostignuće koje se odigralo pre 25 godina.

Pored svoje estetske privlačnosti, Aerospace B70 Orbiter je svedočanstvo Breitling posvećenosti inovacijama i preciznosti. Ovaj časovnik pokreće novodizajnirani COSC sertifikovan Breitling Manufacture Calibre B70, dok takođe sadrži termo-kompenzovani SuperQuartzTM analogni i digitalni displej mehanizam, pružajući neuporedivu preciznost. Opremljen sa bezbroj funkcija, uključujući hronograf 1/100 sekunde, tajmer za odbrojavanje, drugu vremensku zonu, alarme i perpetualni kalendar, ovaj časovnik je svestrani pratilac za moderne istraživače.

Napravljen od titanijuma, materijala koji je cenjen zbog svoje snage, laganih svojstava i otpornosti na koroziju, Aerospace B70 Orbiter je kreiran da izdrži stroge uslove u najekstremnijim okruženjima. Bilo da se odvaže na nebeske ili zemljakse avanture, nosioci se mogu osloniti na ovaj sat koji će ih pratiti na njihovim putovanjima sa nepokolebljivom pouzdanošću i preciznošću.

Dok Bertran Pikar razmišlja o istorijskom poletu koji je inspirisao generacije, on naglašava važnost velikih snova i pomeranja granica mogućeg. „Nije se radilo samo o letenju oko sveta, već o tome da pokažemo da možemo postići mnogo više nego što mislimo“, napominje on. Sa Aerospace B70 Orbiter, Breitling poziva korisnike da prihvate duh avanture i krenu u sopstvene potrage za otkrićem.

Aerospace B70 Orbiter lansiran je 21. marta 2024. godine, tačno 25 godina od dana kada je Breitling Orbiter 3 istorijsko sleteo u egipatsku pustinju.

Luxury Experience