Breitling noviteti iz nove ere brenda

Nakon predstavljanja Navitimer 8 kolekcije ranije ove godine, sa prvim časovnicima koji su nastali nakon promene vlasništva i dizajnerskog pravca, Breitling nam sada nudi prve modele koji će sigurni smo, osvojiti čitav svet…

Breitling Navitimer 1 Automatic 38 časovnik namenjen je i ženama i muškarcima, a na sebi nosi novu interpretaciju onoga što možemo nazvati najboljim Breitling dizajnom, Navitimer. Baš kao što mu i ime govori, ovaj model ima kućište koje meri 38 x 10 mm, ali ono što nas iznenađuje je činjenica da je ovaj model dobio tri kazaljke, ali da ne poseduje najpoznatiju Breitling komplikaciju – hronograf.

Sa odlaskom funkcije hronografa, brojčanik ovog modela izgleda mnogo čistije i jasnije, iako su mnogi elementi sa originalnog dizajna zadržali, uključujući i čuvenu kliznu bazu. Originalno, u opisu ovog proizvoda pomenuto je da je ovo ženski časovnik, ali, od tada, stranica ovog modela na njihovom sajtu je osvežena, pa je on sada opisan kao elegantan i prefinjeni sat, namenjen i muškarcima i ženama.

To i nije toliko iznenađujuće, jer muški časovnici manjih dimenzija polako ali sigurno osvajaju svet. Mehanizam ovog sata dolazi sa COSC serftifikatom, a u pitanju je Caliber 17, baziran na Sellita SW-300, nudeći nam 40 sati rezervne energije.

Dostupan u verzijama od čelika i kombinacije čelika i zlata, sa opcijom odabira kaiša od krokodilske kože ili čelične narukvice, ovaj model dolazi sa cenom u rasponu od 4.300 do 5.800 dolara.