Breitling Navitimer DC-3 hronograf - oda starom vremenu

Čuveni Douglas DC-3 je prefinjeni avion sa fiksiranim krilima, koji je napravio revoluciju u vazdušnom transportu tokom tridesetih i četrdesetih godina…

Njegova impresivna brzina krstarenja (333 km/h) i masivni raspon (2.400 km) imali su trajni efekat na avio industriju i II svetski rat, što ga čini jednim od najvažnijih transportnih aviona, ikada napravljenih.

Baš zato je Breitling brend odlučio da kreira neverovatni omaž ovom avionu. Ograničen na samo 500 komada, Breitling Navitimer DC-3 za cilj ima da proslavi 77. rođendan aviona svetskom turnejom i specijalnim dizajnom, koji nas definitivno podseća na zlatnu eru vazdušnog saobraćaja.

Novo ograničeno izdanje čuvenog Navitimer aviation hronografa ima kućište od nerđajućeg čelika prečnika 46 mm, dok se u njemu nalazi izuzetni Caliber 01, a Breitling DC-3 World Tour logo ponosno krasi poleđinu kućišta.

Novi Breitling DC-3 će putovati oko sveta počevši od ove jeseni, što znači da će ljubitelji časovnika morati da budu strpljivi pre nego što iz prve ruke iskuse avanturistički duh ovog časovnika. Takođe, vredni napomenuti da će svaki časovnik biti dostavljen sa specijalnim sertifikatom koji će potpisati kapetan aviona.

D.Ć.