Breitling i Bentley ponovo sarađuju

Veza između luksuznih časovničarskih i automobilskih brendova je toliko učestala…

Ako uzmemo kao primer Ferrari – tokom prethodnih 25 godina, slavni brend se udružio sa četiri švajcarska brenda: Girard-Perregaux, Panerai, Cabestan i Hublot. Nijedna od ovih veza ipak ne može se približiti dugotrajnosti Breitling i Bentley partnerstva. Zasnovano 2002.godine, kada je Bentley angažovao Breitling kako bi kreirali sat za kontrolnu ikoničnu tablu Continental GT modela, istorija ova dva brenda govori sama za sebe: kompanije su zajedno kreirale neverovatnih 40 modela.

Tačnije – 41. Prošle nedelje, novo Premier Bentley Mulliner Limited Edition izdanje Breitling brenda je predstavljeno, zajedno sa debitovanjem Bentley Continental GT Mulliner kabrioleta, koji stoji na samom vrhu Convertible asortimana.

Dizajn časovnika, hronografa koji dolazi u kućištu prečnika 42 mm koje je kreirano od nerđajućeg čelika, reflektuje detalje koje možete videti i na ovom automobilu, uključujući srebrni brojčanik koji nas asocira na kontrolnu tablu, crvenu sekundaru koja odgovara šavovima koje možemo videti unutar vozačke kabine, kao i plavi alligator kaiš, koji je refleksija raskošnog Imperial Blue enterijera.

Kao da ovi akcenti nisu bili dovoljni, Breitling je dodatno naglasio određene detalje modela, uz Bentley inskripciju sa leve strane kućišta, uz dodatni ispis na safirnoj poleđini kućišta - MULLINER EDITION – BREITLING – ONE OF 1000.

Novi model pokreće Breitling Manufacture Caliber 01, sa rezervom energije od oko 70 sati, pa je Premier Bentley Mulliner Limited Edition hronometar sa COSC sertifikatom. Ograničen na samo 1.000 komada, ovaj model se prodaje po ceni od oko 8.600 dolara.