Breguet slavi Godinu Zmaja jedinstvenim časovnicima

Breguet odaje počast Godini zmaja lansiranjem dva izvanredna časovnika izrađena sa pedantnom preciznošću i prožeta simboličkim značajem.

Crpeći inspiraciju iz kineske kulture, gde se zmaj poštuje kao simbol moći, hrabrosti, plemenitosti, upornosti i uspeha, Breguet je svoju vekovnu stručnost usmerio prema kreiranju satova koji prevazilaze granice časovničarstva.

U srcu ovih izuzetnih časovnika leži turbijon, horološka inovacija koju je uveo Abraham-Luj Brege 1801. godine kako bi se suprotstavio efektima gravitacije na pravilnost kretanja satova. Putovanje turbijona je evoluiralo tokom godina, dostižući vrhunac predstavljanjem prvog dvostrukog turbijona 2006. Ova jedinstvena interpretacija sadrži dva turbijona povezana sa diferencijalom, stvarajući očaravajući mehanizam koji poboljšava preciznost.

Satove pokreće kalibar 588N1 od 749 komponenti, mehanizam sa ručnim navijanjem, 60-satnom rezervom snage i frekvencijom od 2,5 Hz. Složenost ovog mehanizma je prikazana kroz poklopac kućišta od safirnog kristala, otkrivajući alegorijsku dekoraciju koja neprimetno spaja „guilloché“ i gravuru – svedočanstvo nepokolebljive posvećenosti izradi brenda Breguet.

Fokus ovih izuzetnih časovnika je ručno gravirani zlatni zmaj, koji simbolizuje mudrost i carsku vladavinu, koji se vrti između dva turbijona. Držeći sedef za koji se kaže da poseduje svetu suštinu, zmaj oličava moć i mudrost. Svaki zmaj je jedinstven, jer klijenti mogu personalizovati njegov oblik i boju, zajedno sa odabirom boje rimskih brojeva i kaiša.

Breguet ne ostavlja nijedan detalj netaknutim u ovim remek-delima. Pozlaćena rotirajuća ploča je ručno dekorisana motivom lepeze, dok zlatni most ispod glavne ploče ima detalje od antracita sa motivom Clous de Paris. Laserski ugravirani rimski brojevi na safirnom brojčaniku doprinose privlačnosti. Breguet ide korak dalje tako što klijentima nudi priliku da poseduju zaista jedinstveni sat. Od prilagođavanja izgleda zmaja do izbora boje rimskih brojeva, kazaljki i kaiša, klijenti mogu da prilagode ove satove svojim jedinstvenim preferencijama.

Luxury Experience