Breguet lansira specijalni ženstveni časovnik

Originalno kreiran pre dva veka za kraljicu Napulja, ovaj sat predstavlja moderni pristup prvim ženskim modelima ručnih časovnika…

2001.godine, Breguet brend došao je na divlju ideju lansiranja kolekcije dekorisanih ženskih časovnika sa mehaničkim mehanizmima, u vreme kada je većina modela namenjenih ženama posedovalo kvarcne mehanizme i imenovanja istog po jednoj kraljici. Reine de Naples model išao je ispred svog vremena, ali je istovremeno bio omaž časovničarskoj istoriji. Inspirisan modelom koji je Breguet brend kreirao 1812.godine, za Karolin Murat, kraljicu Napulja i sestru Napoleona, istoričari veruju da je original bio prvi ručni časovnik ikada kreiran za žene. On je zapravo bio jedan od 34 časovnika i sata koje je kraljica kupila od ovog brenda tokom svog života.

Moderna kolekcija postala je uspešna platfroma za Breguet ekspertizu u mehaničkim modelima za žene. Originalni Reine de Naples bio je minutni repetoir sa indikatorom faze meseca i funkcijom termometra. Svaki komad iz kolekcije dobio je brojčanik koji je dekorisan na neki način, pri čemu je većina ukrašena dijamantima. Ono što je možda iznenađujuće je činjenica da je novi Reine de Naples 8918 prvi model koji je dobio Grand Feu emajlirani brojčanik, koji se obično koristi prilikom kreiranja elegantnijih modela.

Jajasti oblik kućišta ovog modela i njegova dekorativna ličnost, deluju kao ogromno odstupanje od rigorozno klasičnog stila slavnog brenda, ali ipak, na njemu možemo videti čuvene Breguet elemente, okarakterisane stilom brojeva i kazaljki.

8918 Breguet model sa cenom od 37.400 dolara, praktično je sveden u poređenju sa brojnim drugim pripadnicima ove linije, koji sadrže turbijone, imaju juvelirske elemente i brojčanike koji su specijalno lakirani. Novi model je dobio nešto suptilnija obeležja visokog časovničarstva, uz jedan karat dijamanata koji mu daju savršenu dozu iskričavosti.

Unutar kućišta, ovaj model sadrži Breguet automatski kaliber, 537/3, sa rezervom energije u trajanju od 45 sati. Dekorisani mehanizam može se videti kroz poleđinu časovnika kreiranu od safirnog kristala. Pored toga, ukoliko želite, Breguet će gravirati vaše ime na poleđini modela i upisati ga u svoje arhive, pored imena vladara, kraljeva i kraljica, uključujući Mariju Antoanetu.