Breguet lansira časovnik inspirisan tradicijom

Abraham-Luj Brege, osnivač istoimenog švajcarskog časovničarskog brenda, smatra se jednim od vodećih stručnjaka horologije 18. i 19.veka, zahvaljujući svojim inovacijama koje su promenile svet Haute Horlogerie zauvek...

Brege je i dalje najpoznatiji po kreiranju turbijonskog regulatora, koji je patentirao 26.juna 1801.godine. Iako je majstor horologije rođen u Švajcarskoj, veći deo svog života proveo je u Parizu. Otvorio je svoju prvu radionicu u prestonici Francuske, u građevini koja je dobila naziv po najstarijem javnom satu ovog grada. Kao omaž radionici, slavni brend predstavio je verziju specijalnog izdanja Classique Double Tourbillon modela. Originalno lansiran 2006.godine, Classique Double Tourbillon je vrhunac turbijonskog časovničarstva ovog brenda.

Double Tourbillon je jedinstveni orbitalni turbijon koji poseduje dva kaveza monitrana na jednom rotacionom postolju, koje punu rotaciju izvršava na svakih dvanaest sati. Gornji turbijonski most dobio je tamnoplavu boju preko jedne polovine i funkcioniše kao kazaljka koja broji sate.

Novi dodatak ovom satu je praktično vizuelno osveženje, pa je tehnički identičan svojim prethodnicima, uključujući i kućište koje ima prečnik 46 mm, a napravljeno je od platine. Časovnik je uparen neobičnim kaišem čija je baza napravljena od gume, uz fleksibilni sloj kreiran od pravog kamena. Specijalno izdanje je dostupno za kupovinu u odabranim buticima, sa cenom od 680.000 evra.