Breguet lansira časovnik inspirisan Mediteranom

Brojčanik Marine modela je blještavi omaž prirodnoj lepoti mediteranske morske trave...

Za mnoge ljubitelje časovnika, ima Breguet evocira slike klasičnih džentlmenskih modela koji na sebi nose prefinjenu estetiku i mehaničke detalje, koji se povezuju sa majstorom časovničarstva, Abraham-Luis Bregeom.

Istorija ovog brenda u proizvodnji elegantnih muških časovnika, ipak, ponekad zasenjuje njihovu reputaciju u ženskoj kategoriji, koja potiče iz 1812.godine, odnosno momenta kada je ovaj brend poklonio časovnik sa narukvicom sestri Napoleona Bonaparte, Karolini Murat, kraljici Napulja.

U skladu sa tom tradicijom kreiranja juvelirskih i ženstvenih modela, kreiran je novi Marine Haute Joillerie 9509 Poseidonia časovnik, koji na sebi predstavlja vlati Posidonia oceanica, vrste morske trave koja je endemska Sredozemnom moru. Posidonia je predstavljena na brojčaniku kreiranom od belog zlata uz tahićanski sedef i baget dijamante.

Dijamantski tretman, kojih ukupno ima 270 i teški su oko 10 karata, protežu se preko baze, narukvice i kopče ovog modela, osvajajući naravno i kućište od 18karatnog belog zlata i koronu koja je ukrašena briolette dijamantom.

Haute kolekcija sadrži tri dodatne verzije sa sedefastim detaljima – plavu dekorisanu safirima, ametistom, tsavoritima i dijamantima, zatim crvenu koja je preplavljena rubinima, obojenim safirima i dijamantima i na kraju zelenu, koja je bogata smaragdima, tsavoritima, obojenim safirima i dijamantima. Svaki model dobio je brojčanik dekorisan sa 85 dragulja, kojima je formirana arabeskna oblina Posidonie.

Svi modeli su ultra tanki i u sebi sadrže samonavijajući 591C caliber, čiji su mostovi dekorisani Marine motivom koji je inspirisan brodskom palubom. Uz obod transparentne poleđine časovnika gravirane su reči Horloger de la Marine, što je referenca tituli koju je Breguet dobio 1815.godine.

Verzija časovnika dekorisana rubinima i safirima prodaje se po ceni od 256.000 dolara, dok dijamantske i smaragdne modele možete kupiti 276.400 dolara.