Bred Pit je upravo upario jedan od najluksuznijih satova sa farmerkama i džemperom

Više slika

Više slika

Po svemu sudeći, slavnom glumcu nije potreban poseban povod kako bi na svom ručnom zglobu poneo jedan od najluksuznijih satova sveta…

Skorašnja fotografija glumca objavljena na Instagramu, prikazuje ga kako na ruci nosi jedan od najinteresantnijih časovnika predstavljenih prošle godine – Vacheron Constantin Historiques 222. Ovaj časovnik je ponovno izdanje jednog od klasika slavnog brenda, ali uprkos svojoj tradicionalnoj prirodi, on izgleda sveže i moderno, zbog čega se savršeno uklapa sa ležernim odevnim kombinacijama, poput ove koju je poneo Bred Pit.

Originalni 222 model lansiran je 1977.godine, i bio je jedan od brojnih luksuznih sportskih časovnika švajcarskih brendova koji su predstavljeni tokom te dekade, uključujući Patek Phillipe Nautilus i Audemars Piguet Royal Oak. Uprkos svojim sličnostima sa pomenutim modelima – posebno kada se radi o integrisanoj narukvici – on nikako nije uspeo da dostigne popularnost, sa manje od 2000 modela proizvedenih tokom osam godina koliko je bio u ponudi. Vacheron Constantin brend ga je ponovo oživeo prošle godine, a tržište mu je definitivno poželelo znatno topliju dobrodošlicu ovoga puta.

Fotografija glumca sa ovim satom na ruci objavljena je na Instagramu od strane Lorel Monroj iz Feldmar Watch Company, autorizovanog dilera iz Los Anđelesa. Model koji je Pit poneo dobio je monoblok tonneau Jumbo kućište koje ima prečnik od 37 mm, a kreirano je od 18k žutog zlata. Kućište, koje je na sebi ponelo čuveni Vacheron malteški krst na poziciji pet sati, dobio je zlatno tonirani brojčanik zaštićen safirnim kristalom i bazom. Njegov dizajn kompletira integrisana narukvica, takođe kreirana od zlata.

Koliko god da je ovaj model uglađen, njegova namena je takođe i sportska – pokreće ga Vacheron Constantin Caliber 2455/2 samonavijajući mehanizam, koji nudi rezervu energije od 40 sati. Osim toga, časovnik je dobio prozirnu poleđinu kućišta od safirnog kristala, koja vam dozvoljava da se zagledate u njegove komponente, kojih ima 194, uključujući i 27 dragulja koji rade u savršenoj harmoniji.

Ipak, na kraju, moramo se zapitati zašto jedan Breitling ambasador nosi časovnik drugog brenda tako javno? Po svemu sudeći, kada nije na crvenom tepihu, Bred Pit voli da se pohvali i ostatkom svoje časovničarske kolekcije.

Luxury Experience