Brabus pravi iskorak u svet visokog časovničarstva

Nemačka tjuning kompanija Brabus najpoznatija je po tjuniranim i moćnijim verzijama Mercedes-Benz automobila…

Zapravo, Brabus je najveći tjuner Mercedes-Benz modela, posle Mercedes-AMG odseka. Ipak, ovaj brend takođe proizvodi opake sportske glisere, uključujući Brabus Shadow 900 Black Ops Limited Edition predstavljen prošle godine. Sada, Brabus pravi iskorak u nepoznato, spajajući se sa časovničarskim brendom Panerai i predstavljajući vrhunski časovnik specijalnog izdanja, inspirisan Shadow Black Ops serijom brodova. Nazvan Panerai Submersible S BRABUS Black Ops Edition, ovaj časovnik je predstavljen tokom sajma nautike u Monaku.

“Kada ih poredimo jedne pored drugih, sličnosti dizajnerskog jezika i generalnog karaktera Panerai Submersible i BRABUS Marine linije su očigledne i neverovatne. Oba komada napravljena su kako bi bili funkcionalni i stilski alati za svakodnevni život na pučini, tako da ova kombinacija zaista ima smisla”, objašnjava CEO Brabus kompanije, Konstantin Bušman.

Časovnik specijalnog izdanja finiširan je Brabus šemom boja koja uključuje metalik sivu, crnu i crvenu. Kućište prečnika 47 mm kreirano je od Panerai Carbotech kompozitnog materijala. Submersible S Brabus Black Ops Edition pokreće Panerai P.4001/s mehanizam koji nudi rezervu energije u trajanju od 72 sata. Takođe, ovo je prvi skeletonizovani automatski mehanizam brenda, na čijem je razvoju rađeno tri godine.

Skeletonizovani brojčanik takođe je dobio Brabus obeležja smeštena između šest i sedam sati, dok su indikatori sata i minuta obloženi SuperLumiNova slojem, koji se može videti kroz safirnu poleđinu sata. Još jedan unikatni detalj ovog modela je patentirani polarizovani prozor za prikaz datuma, u kom se datum pojavljuje unutar otvora, pri čemu ostatak točka za datum nije vidljiv u skeletonizovanom mehanizmu. Časovnik je dobio jednosmernu rotirajuću bazu za merenje vremena ronjenja, vodootpornost do dubine od 300 metara, GMT funkciju, kao i AM/PM indicator na brojčaiku.

Samo 100 modela Submersible S BRABUS Black Ops izdanja će biti konstruisano, dok će cena svakog od njih iznositi 55.000 dolara, a za kupovinu su dostupni preko zvaničnog Panerai sajta.